Meeste põhidistantsil 10 km on oodata põnevat heitlust Eesti hetke ühe esistaieri Roman Fosti ning Tiidrek Nurme treeningpartneri Ibrahim Wachira Mukunga vahel. Mehed on tänavusel kevadel nii mõnelgi rahvajooksul pidanud maha pingelisi duelle. Loomulikult pole välistatud, et esikohaheitlusse sekkujaid on teisigi.

Fosti sõnul on tema taktika on distantsi käigus Mukunga tempole vastu pidada ning lõpus oma kiirus maksma panna. Samas rõhutas Fosti, et palju oleneb ka ilmast, tuulest, teistest konkurentidest ja võrdsete vastaste puhul ka sellest, kui "hea päev" kummalgi olema satub.

Mukunga sõnul kujuneb tema taktika paljuski võistluse käigus. Kui Fostit maha raputada ei õnnestu, on eesmärgiks konkurenti pika ja ühtlase tempo tõstmisega väsitada ning loota, et lõpus on tal võimalus pisut pikema lõpuspurdiga selleks ajaks väsinud vastast siiski võita.

Raplas on pühapäeval oodata tõelist jooksupidu, sest lisaks sportlikule osale hoiab meeleolu üleval ansambel Spido, lapsi lõbustab Pipi ja suur mänguala. Kohal on Miss Raplamaa selle aasta finalistid ning loomulikult jooksu patroonid Getter Jaani ja Ott-Sander Palm, kes võistlevad ka ise 5 km distantsil.