Prantslane Lavillenie kasutas tänavusel hooajal esmakordselt täispikka hoojooksu (20 sammu) ja kuigi algkõrgus 5.70 alistus alles kolmandal üritusel, suutis ta kohe avakatsel ületada nii 5.96 kui 6.05.

Tulemus 6.05 märgib Lavillenie isiklikku rekordit välistingimustes, sees on tema nimel teatavasti maailmarekord 6.16. Väljas on Lavillenie'st enamat suutnud vaid ukrainlane Sergei Bubka (6.14), samuti 6.05 on hüpanud nii venelane Maksim Tarasov kui Austraaliat esindanud Dmitri Markov.

33-aastane Justin Gatlin tegi kodupubliku ees kaasa 200 meetri jooksus, kus kordas isiklikku rekordit 19,68 ning võttis veenva võidu. Hiilgava stardi saanud Gatlin asub kõigi aegade edetabelis selle ajaga kaheksandal kohal.

Meeste kõrgushüpe oli viimastele aastatele omaselt taas üks Steve Prefontaine'i nime kandva võistluse kõrgetasemelisemaid alasid. Võitis katarlane Mutaz Essa Barshim Eugene'i etapi rekordi ja maailma hooaja tippmargi 2.41-ga. Tähelepanu väärib ka hiinlase Guowei Changi isiklik rekord 2.38, mis kergitab ta Pekingi MM-i silmas pidades kodupubliku lemmikute hulka.

Teemantliiga jätkub juba järgmisel neljapäeval Roomas, pühapäeval võisteldakse Birminghamis.