Rattasõidu harrastajad saavad loengus vastused:

  • Kuidas rattasõit mõjutab meie tugiliikumisaparaati ja tugiliikumisaparaadi seiundit jalgrattal?
  • Mis juhtub kui kokku pannakse sümeetriline ratas ja asümeetriline inimene, kuidas saab mõjutatud treeningu tulemuslikus ja sõitja enesetunne?
  • Milliseid vigastusi on võimalik ennetada rattasõidul?
  • Kuidas peaks treenima, et end rattal mugavamalt tunda?

Ratta treeningu teemaline loeng toimub Tallinna Ülikooli Pedagoogilise seminari õppehoones Räägu 49, Tallinn (PS! Uus aadress võrreldes eelmise aastaga).
Loengu pikkus 1,5 tundi. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas).
Loengule on vajalik eelnev registreerimine mailile: katrin.soidra-zujev@tlu.ee või alloleval lingil vormi kaudu.

Lektor Indrek Rannama töötab Tallinna Ülikooli terviseteaduste ja spordi teaduskonna kinesioloogia labori teadurina. Tal on sporditeaduste
magister (2004)
. Aastast 1995. tegutseb ta jalgrattaspordi treenerina ning on juhendanud nii noori kui ka eliitsportlasi. Lektorina on Indrek Rannama esinenud erinevatel kursustel, koolitustel aastaid ning avaldanud jalgrattaspordialaseid teaduslikke publikatsioone. Jalgratturina on ta tulnud kahekordseks Eesti meistriks ja mitmekordseks medaliomanikuks erinevatel maanteesõidu aladel ning kuulunud Eesti rahvuskoondisesse.

Käesolev teisipäeva õhtune loeng on loengusarja TREENI TEADLIKULT üks loeng.
Loengusari on suunatud harrastussportlastele, lastevanematele, perearstidele, treeneritele ja kehalise kasvatuse õpetajatele. Kokku on sel kevadel sarjas 11 loengut iga teisipäev kuni mai keskpaigani. Registreerida võib kõigile või valitud huvipakkuvatele loengutele üksinda, sest iga nädal on iseseisev teema.

Järgmised loengud on:
17.03   Esmaabi spordis tulenevalt vigastusest ja sündmuskohast sportides? - meedik Andras Laugamets
24.03   Treeningu ja tervise kuhjuvad andmed - mida teha? - TLÜ lektor Kristjan Port
31.03   Enamlevinud spordivigastuse ennetamine ja taastumine - ortopeed dr Madis Rahu
07.04   Harrastaja tennise ABC - tennisetreener Silver Karjus Loengusari toimub koostöös Eesti Spordimeditsiini klastri SportEST ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudiga. Lisainfo, registreerimine ja kogu loengusari: SIIT