Liiga uustulnuk Audentese SG/Noortekoondis mängib sel hooajal kõikide vastastega teadupärast kaks ringi nagu ka Kalev/Cramo ja TÜ/Rock (kodus ja võõrsil) kuna ülejäänud kuus meeskonda peavad neli ringi. Kõik Audentese mängud lähevad turniiritabelisse topelttulemusena.

Ajalooline võit – 5. detsembril

Noortekoondis Alexela KMList välja ei kuku, see ei ole üheaastane projekt ning kestab sügisel korraliselt edasi. Ka enamus Audentese SG mängijaid on tuleval hooajal vanemad, füüsiliselt tugevamad, mehemad, mänguliselt küpsemad ning tõenäoliselt ka konkurentsivõimelisemad.

Kui vaadata pisut tagasi, siis kindlasti võib Audentese korvpalliloo ajalukku kirjutada kuupäeva 5. detsember, mil Kalevi Spordihallis peetud kohtumisel suudeti võtta seni hooaja ainus võit – "saakloomaks" osutus TLÜ/Kalev ja Kalle Klandorf, kes sellele eelnenud nädala kommentaaris lootis just sest kohtumisest kahte võidupunkti saada.

Mõned tüübid on pildile mänginud

27. jaanuaril kaotas Noortekoondis kodusaalis Rakvere Tarvale pärast südi heitlust vaid 79:92, mängus püsiti 37 minutit. Muidu aga on siiani visatud keskmiselt 64,2 punkti ning endale lastud visata 101 silma.

Kui millegi kallal nuriseda, siis pole noorte meeste visketabavus kaugelt olnud piisavalt hea (29 %), et mängus paremini püsida. Korvi all on õhemate meestena niikuinii olnud raskem hakkama saada.

Arengut hinnata ja aeg statistilist analüüsi teha on pärast Audentese tänavuste mängude lõppu. Kuid seda tuleb öelda, et kolm-neli meest on end teatud määral ka meeste hulgas tõestanud. Neist Siim-Markus Post (14,1p) ja Karl-Robin Jürjens (11,5+4,7lp) on toonud keskmiselt niisiis üle kümne punkti mängus. Kui neile lisada Madis Soodla (17a-206 cm) – 9,8p+7,6lp, on põhjust ka tulevikku vaadata.

Rebendeid perioodikast

12.01, pärast mängu Kalev/Cramoga, lausus Noortekoondise peatreener Indrek Visnapuu:

„Kui noored mängijad suudavad Eesti tippude vastu peetud mängust õppida: kui nad hoomavad platsil toimuvat lahtiste silmade ja avatud meelega ning kui nad suudavad õppida vastase tegutsemise pealt, siis on sellistest kaotusest kasu omajagu. Mina kõrvaltvaatajana näen küll, et nüansse kõrva taha panna on siin meie mängijatel küll ja küll.“

20.01, pärast kohtumist Valga Maks&Mooritsaga, tõdes Visnapuu:

„Nähtavasti ei soovinud vastane midagi juhuse hooleks jätta, allahindlust ei tehtud ning suruti algusest peale. Ühest karikamängust oli neil valus kogemus olemas ning ka meie võit TLÜ/Kalevi üle on olnud kõigi jaoks valvsust tõstev sireen – meie elu see kahjuks kergemaks teinud ei ole... (muigab). Eks tabeliseis tingib ka seda, et Valgal seda võitu väga vaja oli.“

Samal päeval samas kohas: Cramo-Zeniit

Kohtumine laupäeval Audentese Spordihoones algab kell 17. Seejures, samal päeval samas saalis kell 13 peab VTB Ühisliiga kohtumise Peterburi Zeniidiga ka Kalev/Cramo. Vahepeal tuleb saalis vaid teha väikseid muutusi, erinevad liigad-erinevad nõuded.

Pärast laupäeva jääb Noortekoondisel Alexela KMLis pidada vaid kaks mängu võõrsil: 10. märtsil KK Pärnuga ning 31. märtsil TTÜ-ga.

Tule aita laupäeval võita! Ja kui ei võida juhtumisi Noortekoondis, võid võita just Sina Alexela Sops vaheajamängul – mängus on nii kütuse kinkekaardid kui suurema õnnestumise korral ka tuusik Riiga EMile!