Ent ometi on ta palju elevust tekitanud Tähtede mängu hääletusel, kus 23. detsembri seisuga oli tal koos ligi 1,3 miljonit häält. Tervelt 80 protsenti toetushäältest on tulnud Lätist.

"Juhtunu on ühtviisi piinlik ja lõbus," kommenteerib Girgensons ise. "See on täiesti ootamatu. Tean, et inimesed elavad mulle Lätis kaasa, aga et asi nõnda kaugele läheb... Kisub päris pööraseks," lisas NHL-i 2012. aasta drafti esimese ringi valik, kes on hetkel ainus lätlane maailma tugevaimas hokiliigas.

Tähtede mängu hääletuse ainsaks piiranguks on reegel, et ühest ja samast arvutist (nutiseadmest) ei saa ööpäeva jooksul hääli anda rohkem kui 10 korda. Seega on võimalik kampaania korras päris uhkelt hääli kokku koguda ja tundub, et lätlased üritavadki oma mehe laineharjale aidata.

Ründajatest oli Girgensoni järel teisel kohal Patrick Kane (815 990 häält) ja kolmandal positsioonil Jonathan Toews (803 034). Vahe lätlase kasuks on väga suur!

Hääletus läheb lukku 1. jaanuaril ja NHL-i Tähtede mäng toimub 25. jaanuaril. Mängupaigaks Columbus, Ohio.

Käesoleva hooaja 36 mänguga on Girgensons visanud 10 väravat ja saanud kirja 9 söödupunkti. Põhja-Ameerikasse suundus ta juba 15-aastaselt, lüües esialgu kaasa Vermonti noortemeeskonnas. Ta osales Läti koondises ka Sotši olümpiaturniiril.