Himik lõi kaasa eelmisel hooajal ka EuroCupil ning suure ääremängija kohta täitev Freimanis kogus eurosarjas keskmiselt 8,9 punkti ja 3,7 lauapalli mängu kohta. Ukraina liigas olid mehe vastavad näitajad 10,4 punkti ja 4,2 lauapalli mängu kohta.

2013. aasta EM finaalturniiril Läti koondises olulist rolli etendanud Fremanise arvele jäi siis 8,3 punkti ja 3,5 lauapalli mängu kohta.

Varasemalt on Läti koondislane mänginud lisaks Läti klubidele ka erinevates Hispaania ja Itaalia klubides. Käesolevalgi aastal kuulus mängumees sügisel Hispaania tippklubi Vitoria Laboral Kutxa ridadesse, kuid viimasel hetkel siiski lepingut seal ei teeninud.

„Paraku teatud mängijad pole me lootusi täitnud VTB sarja silmas pidades ning seetõttu olime sunnitud korvi alla jõudu juurde tooma, kuna Elegar on siiski ka inimene ja pole võimeline üksi kõik mängud 40 minutit mängima," kommenteeris peatreener Alar Varrak lätlase liitumist. "Veidemani vigastusega seoses peame veidi muutma ka mängijate positsioone mõneks ajaks ning ilmselt Keedus peab number nelja koha pealt liikuma veidi nn väiksemate numbrite peale.“

Samuti lisas peatreener, et hetkel on küll meeskonnas kuus välismaalast, aga välistatud pole ka, et see arv võib mõnevõrra väheneda lähitulevikus. „Vaid Balti liiga mängimise jaoks pole väljast mehi mõtet palgata,“ sõnas Varrak.