Ülemaailmselt populaarne Ironman 70.3 võistlussari koosneb aastas kokku enam kui 50 võistlusest, kus osalejatel tuleb distantsidena läbida 1,9 km ujumist, 90 km rattasõitu ja 21 km jooksu. Alates 2006. aastast korraldatakse nimetatud sarja raames ka poolpika triatloni MM-i, millest tänavu võtab osa enam kui 1800 võistlejat, nende hulgas ka ainsa eestlane Silver Mikk.

Hetkel viibib Silver juba mitmendat nädalat Kanadas, kus ta läbis viimase ettevalmistava treeningtsükli. „Ettevalmistus MM-iks algas tegelikult juba enne kodumaist TriSmile Triatloni võistlust, pärast mida aga lendasin koheselt Ottawasse treenima,“ selgitas Mikk oma suve teise poole tegemisi ja ettevalmistusi. „Öömaja pakub mulle siin üks kohalik Eesti pere, mistõttu olen saanud ka väga heades ja kvaliteetsetes tingimustes trenni teha,“ lisas ta.

Heade tingimustena loetleb Silver muuhulgas ka mägesid, millega Mont-Tremblanti tõusuderohkel rattarajal kindlasti arvestada tuleb. Silveri hinnangul võib tõusumeetrite koguarvu võistlusrajal võrrelda ehk Pühajärve TriSmile Triatloni võistlusega, kuid tõusud ise tunduvad olema siiski hoopis karmimast puust. „Tegemist on ikkagi talvekuurortiga. Ümberringi kõrged mäed, kust talvel suuskadega alla lastakse,“ kirjeldas Mikk Mont-Tremblanti rajaprofiili eripära.

Silver usub, et hea tulemus Kanadas on võimalik ennekõike siis, kui ta ei lähe kohe alguses teiste võistlejate emotsioonidega kaasa. Seda enam, et enda tugevuseks peab Silver just distantsi teist poolt, kus sportlastel tuleb juba n.ö kannatama hakata. „Tuleb enda sõitu teha ja enda aega oodata,“ võtab Silver võistlustaktika lühidalt kokku.

Enesekindlust hooaja tähtsamaks stardiks annab Silverile kahtlemata juurde ka treeningtsükli lõpus Ottawas toimunud olümpiadistantsi triatlonivõistlus, kus Silveril õnnestus ajaga 2:00:38 kindel esikoht saavutada. „Vähemalt lähen MM-ile vastu hea emotsiooniga,“ on Mikk pühapäevase võistluse eel positiivne.

Start poolpika triatloni MM-ile antakse meie aja järgi pühapäeval kell 17.00. Võistlusele saab kaasa elada ironman.com kodulehekülje vahendusel.