"Veri, higi ja pisarad - selles järjekorras Pühajärvel Trismile'i triatlonil," kommenteeris spordifanaatikust Jürgen Ligi Facebooki lehel. "Ujumast (1km) tulles ei saa veel muud olla kui vesi, aga ratta (100km) alguses sõideti mind pikali ja veri korralikult välja. 30 kraadi ja tunde pingutust teeb naha omakorda märjaks. Triatlonis ei tohi keegi kõrvalt appi tulla, nii et tehnilised probleemid, kaotatud söök ja jook ning haavad tähendasid kordades suuremat ajakadu kui oli jooksu (10 km) lõpuks vahe vanuseklassi võitjaga. Nutune värk, aga lasen enda kodus siiski tuppa, sest sain ratta kuidagi veerema, jätsin katkestamise vihaga katki ja sõitsin lõpuni. Muidu oleksin enda peale ikka väga kuri."

Vaatamata vahejuhtumile jõudis minister võistluse finišisse ja sai üldarvestuses 85. koha, ajaga 4:05.06. Temast mõni koht tahapoole jäi näiteks kauaaegne jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja. Osalejaid oli pikal distantsil kokku üle 400.

Jürgen Ligil on Pühajärve võistlusel varemgi ebaõnne olnud. Mõni aasta tagasi sattus ta herilaseparve teele ja sai näopiirkonda mitu korda nõelata. Minister vajas siis ka arstiabi, kuid triatloni pooleli jätmine ei tulnud kõne allagi.