Ungari GP-etapil puhkes skandaal, kui Mercedes käskis Hamiltonil 20 ringi enne võidusõidu lõppu Rosberg mööda lasta, kuid inglane keeldus sellest. Pärast võidusõitu astus Hamiltoni kaitseks välja Mercedese juhatuse liige Niki Lauda, kes nimetas tiimikorraldust valeks.

Mercedese boss Toto Wolff kinnitas võistluse järel, et nad kavatsevad tiimikorralduste osas muudatusi teha, sest meeskondlikus arvestuses on MM-tiitel sisuliselt kindlustatud.

"Meil on hetkel 170-punktiline edumaa ning vahest on nüüd õige aeg natuke tagasi anda ning lubada võistlejatel omavahel konkureerida," rääkis Wolff, vahendab autosport.com.

Wolff kavatseb mõlema sõitjaga lähiajal rääkida ja seejärel otsuse teha. "Mida kaugemale hooaeg areneb, seda pingelisemaks olukord muutub. Hooaja eel tehtud otsused tuleb ringi vaadata, sest hetkel on väga raske ühele sõitjatest öelda, et ta peab teisele teed andma. Hetkel on asi väga selge: mõlemad meie sõitjad võitlevad MM-tiitli eest," lisas Wolff.

Üheteistkümne etapi järel juhib MM-sarja Rosberg 202 punktiga. Hamilton on 191 silmaga teine ja Red Bulli piloot Daniel Ricciardo 131 punktiga kolmas.