Esimest korda tõusis F1 sarjas poodiumile soomlane Valtteri Bottas, neljas oli kvalifikatsiooni võitnud Felipe Massa. Järgnesid Ferrari piloot Fernando Alonso ning Force India sõitja Sergio Perez.

Valitsev maailmameister Sebastian Vettel oli tehniliste probleemide küüsis juba teisel ringil ning pool võistlusmaal sõitis ta boksi.

MM-sari jätkub 6. juulil Suurbritannias. Rosberg on kõigil senistel etappidel mahtunud kahe parema hulka ja juhib maailmameistrivõistlusi tiimiikaaslase Hamiltoni ees 29 punktiga.

Eelinfo:

Brasiillane Felipe Massa teenis oma karjääri 16. kvalifikatsiooni võidu, kuigi viimasest taolisest oli möödas juba kuus aastat. Ajasõidu teise koha noppis Valtteri Bottas, kes stardib täna esmakordselt esireast.

Esmakordselt pidid tänavusel hooajal parimast stardikohast suu puhtaks pühkima Mercedesed - Nico Rosberg oli kolmas, Lewis Hamilton alles üheksas. MM-tiitli eest on jäänud võitlema siiski vaid need kaks meest. Rosbergil on koos 140, Hamiltonil 118 punkti. Kaks nädalat tagasi Kanadas võidutsenud Daniel Ricciardo (Red Bull) jääb liidrist maha juba 61 punktiga.

Valitsev maailmameister Sebastian Vettel (Red Bull) stardib alles 13. positsioonilt.

Viimati sõideti F1-etapp Spielbergi ringrajal, mis kannab nüüdsest Red Bulli nime, 2003. aastal, kui võidu võttis Michael Schumacher.

Kvalfikatsiooni esikümme:
1. Felipe Massa
2. Valtteri Bottas
3. Nico Rosberg
4. Fernando Alonso
5. Daniel Ricciardo
6. Kevin Magnussen
7. Daniil Kvjat
8. Kimi Räikkönen
9. Lewis Hamilton
10. Nico Hülkenberg