Kevade hakul, pärast tartlaste ilusaid esitusi eurosarjas, hakati üsna valjul häälel arvamust avaldama, et tänavu viiakse meistrikarikas Tartusse. Mõned päevad enne finaalseeria algust on prognoosid pigem juba Kalev/Cramo poole kaldu, sest Rockil jätsid meistrivõistluste poolfinaalseeria vigastuse vahele nii Augustas Pečiukevičius, Vilmantas Dilys kui Marek Doronin.

TÜ/Rocki füsioterapeudi Martin Vahimetsa arvamusele tuginedes on võimalik Dilys ja Doronin mängudeks jalule saada. Märksa keerulisem lugu on rangluuvigastusest taastuva mängujuhi Pečiukevičiusega. "Kui me protsentuaalselt räägime, siis 70 protsenti ei mängi ja 30 protsenti mängib. Juhul kui mängib, siis kindlasti mitte seeria algusest," kõlas Vahimetsa hinnang.

Ka leedulane ise tunnistab, et pole lähinädalal valmis platsile naasma. "Tunnen, et ma pole mängudeks valmis. Ma ei saa joosta ega visata, mis on mängu põhielemendid. Kui saan üldse mängukõlbulikuks, siis 100 protsenti kohe kindlasti mitte. Finaali esimeseks kohtumiseks ma valmis pole," toonitas Pečiukevičius.

Pikemat analüüsi TÜ/Rocki mängujuhi tervislikust seisundist saab näha ja kuulda selle nädala Basket TV saatest.