„Oleme viimastel aastatel naiste ja tüdrukute jalgpalli juurde toomisele märkimisväärset tähelepanu pööranud. Kindlasti jätkame harrastajaskonna laiendamist ja koduse liiga väärtustamine on sel teel oluline samm,“ märkis Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei.

„Meile on jalgpall prioriteet number üks, sest sel on kõige suurem harrastajate arv ning see sobib kokku ka meie ettevõtte olemusega,“ lausus Experti turundusjuht Jaan Naaber. „Naistejalgpalli toetamine on igati loogiline samm. Tahame spordiala arengusse oma panuse anda. Meie peamine eesmärk ongi see, et saaks oma kanalite ning toetuste kaudu naiste liigat tuntumaks teha.“

Naaber selgitas, et püramiidi tippu toetatakse seepärast, et tüdrukutel oleks motivatsiooni harjutada, sest silme ees terendab Expert liiga.

Expert liiga avamäng toimub 12. aprillil, kui kell 13 kohtuvad Tartus Tamme kunstmurustaadionil kohalik Tammeka ja FC Flora, samal päeval kell 19 on Maarjamäe vastamisi FC Levadia ja Nõmme Kalju. Lisaks mängivad liigas ka tiitlikaitsja Pärnu JK ning Tartu SK10 ja Valga Warriori ühendnaiskond.

Expert liigas mängitakse 6 võistkonna osavõtul esmalt kaheringiline turniir, kus kõik võistkonnad kohtuvad omavahel kaks korda kodus-võõrsil printsiibil. Seejärel mängivad kahe ringi tulemuste põhjal 4 esimest võistkonda kaks korda kodus-väljas printsiibil omavahel läbi, et selgitada meister. 5. ja 6. koha saavutanud võistkonnad mängivad Esiliiga 1.-4. koha saavutanud võistkondadega üleminekuturniiri.

Naiste Esiliigas alustab mänge 7 võistkonda, kelle seas on Kohtla-Järve JK Järve, Pärnu JK II, JK Tallinna Kalev, Tallinna FC Flora II, Tallinna FC Infonet, FC Kuressaare ja Rakvere JK Tarvas. Naiste II liigas pallivad 9 naiskonda: Tallinna FC Puuma, Narva JK Trans, JK Sillamäe Kalev, JK Kuusalu Kalev, TÜ Fauna Female, Nõmme Kalju FC II, Põlva FC Lootos, Tartu JK Tammeka II ja Tallinna FC Ajax.