Ühe trahvi saanud prantslane tõusis liidriks kolmandas lasketiirus ja enam edu käest ei andnud. Fourcade`ile järgnesid täpselt lasknud tšehh Ondrej Moravec (14,1 sekundit) ja lasketiirudes korra eksinud prantslane Jean Guillaume Beatrix (+24).

Esimesena startinud 40-aastane Ole Einar Björndalen jäi medalist vaid sekundi kaugusele ja lõpetas neljandana. Norralasele sai saatuslikuks kolm trahvi. Lätlane Andrejs Rastorgujevs saavutas 9. koha.

Laupäeval sprindidistantsi võitnud Björndaleni arvel on olümpiamängudelt jätkuvalt seitse kulda, neli hõbedat ja üks pronks. Sellega jagab ta edukaima taliolümpialase tiitlit koos Bjørn Dæhlie`ga, kes võitis karjääri jooksul kaheksa kulda ja neli hõbedat. Üks enam võidetud kuld annab aga Dæhlie`le siiski napi paremuse.

Eestlaste parim oli täna Indrek Tobreluts, kes pidi sõitma kolm trahviringi ja tõusis 53. kohalt 45ndaks (+4.11). Samuti kolm trahviringi läbinud Kauri Kõiv oli 46. (4.21). Sprindis eestlaste edukaimana 50. koha saanud Danil Steptšenko sai täna koguni seitse trahvi ja lõpetas viimasena 59. kohal (+7.03).

Ole Einar Björndalen