Aastapäeva kõnes vaatas EOK president Neinar Seli tagasi 90 aastale Eesti spordis. Seli tõi välja hetked, mis rahvast ühte on liitnud: „Medalid säravad, aga eelkõige peab neist kiirgama jõudu. Me peame hiilgusest ja kõlinast leidma vajaliku, et uus põlvkond saaks tõusta; et noored hoiaks Eestimaad; et me võiks kümne aasta pärast Eesti Olümpiakomitee sajandal aastapäeval vaadata oma spordiajaloole sama austavalt kui täna.“

Kadrioru Kunstimuuseumis esmaspäeval toimunud pidulikul vastuvõtul anti välja kolm EOK teenetemärki. Tunnustuse pälvisid olümpiamedalist Jüri Tamm ning pikka aega EOK juures Eesti spordi arengusse panuse andnud Gunnar Paal ja Rein Haljand.

Erilise ajaloolise kingituse tegi EOK-le korvpalliklubi Kalev/Cramo fännide eestvedaja Tõnu Schmidt – oma vanaisa kogutud ajakirja Kehakultuur kõik numbrid alates 1940. aastast.

EOK 90. aastapäeva puhul andis Eesti Post välja kunstnik Riho Luuse kujundatud postmargi „Eesti Olümpiakomitee 90“. Postmargi nominaal on 0,45 eurot ja tiraaž 50 000.

Samuti valmis aastapäevaks koostöös Sportlandiga juubeliväljaanne spordiaastat kokkuvõtvast raamatust „Sporditähed 2013“, kuhu tänavu on EOK 90. aastapäeva puhul lisandunud ülevaade Eesti spordi ajaloost.

Kuni 20. detsembrini saab Rocca al Mare keskuses uudistada ka EOK 90. aastapäevaks kokku pandud näitust „Eesti spordi pildid“, mis jutustab meie loo läbi spordisangarite, sporditegelaste, sündmuste ja ehitiste. Näitus algab kahe vägeva Georgiga – Lurichi ja Hackenschmidtiga – ning jõuab välja tänapäeva.

EOK asutati 8. detsembril 1923. aastal. Esimeseks esimeheks valiti tollane riigivanem dr Karl Friedrich Akel. Kõnekas fakt, mis näitab kehakultuuri valdkonna tähtsust riigis. Akel sõnastas olümpiakomitee eesmärgina kehakultuuri tutvustamise ja edendamise, mille läbi Eesti rahvas võiks olla tervem, tahtejõulisem ja iseteadlikum. Neid 90 aasta eest sõnastatud väärtusi kannab EOK kodumaise spordi katusorganisatsioonina ka tänapäeval.