Viiking Sport peab oma esimese mängu üle kuu aja 28. novembril kell 19 Kohtla-Järve Everesti vastu. 1. detsembril ehk pühapäeval mängitakse kell 14.30 Narva PSK-ga. Mõlemad kohtumised toimuvad Narvas.

"Au ja kiitust Viiking Sportile ning müts maha nende ees, et nad on suutnud endale uue varustuse leida. Tean, et nende rahaline kahjustus oli kümnetes tuhandetes eurodes," ütles Eesti Jäähoki Liidu president Jaan Mölder.

Millal naaseb jääle aga HC Panter/Purikad, kelle riietusruum "viikingite" kõrval oli ning varustus samuti ära põles?

"Kohtusime eile ka pantrite esindaja Olle Sildrega, kes kinnitas, et ka nemad tulevad tagasi. Paaril mängijal on veel varustuseprobleemid, aga Sildre lubas hiljemalt homseks saata meistrivõistlustel osalemise kohta garantiikirja," sõnas Mölder.

"Viiking Sport naaseb juba neljapäeval. Pantritel läheb tõenäoliselt mõned päevad kauem, aga loodan sel nädalal vastuseid saada."

Sellega on mustem stsenaarium, milleks oli "viikingite" ja "pantrite" meistriliigast väljaheitmine, tõenäoliselt ära hoitud. Rõhk sõnal "tõenäoliselt".

"Tahaks loota küll, et see nii on. Aga kõik need asjad saab lugeda toimunuks siis, kui ruudulipp on tõstetud, kui mängud on toimunud ja asjad toimivad," ütles Mölder, kelle sõnul mõlgutati jäähokiliidus vahepeal ka mõtet meistriliiga nelja mänguringi pealt kolme peale kokku tõmmata. Praegu loodab Mölder, et vajadust selle järele ei teki.