10. minutil viis Dortmundi penaltist juhtima Marco Reus, 60. minutil suurendas eduseisu Jakub Blaszczykowski. 71. minutil suutis 66. minutil vahetusest sekkunud Lorenzo Insigne ühe värava Napolile küll tagasi teha, kuid kodumeeskond vormistas võidu 78. minuti väravaga, mille sepistas oma esimese Meistrite liiga värava löönud Gaboni ründaja Pierre-Emerick Aubameyang.

Üllatuseks võib pidada Barcelona 1:2 allajäämist võõrsil Amsterdami Ajaxile. Londoni Chelsea pidi samuti võõrsil tunnistama Baseli 1:0 paremust.

Vaata Dortmund - Napoli tipphetki:

Ajax - Barcelona väravad:

Kõik tulemused:
E-alagrupp
21.45 Basel - Londoni Chelsea 1:0 (0:0)
21.45 Bukaresti Steaua - Schalke 04 0:0 (0:0)
F-alagrupp
21.45 Dortmundi Borussia - Napoli 3:1 (1:0)
21.45 Arsenal - Marseille Olympique 2:0 (1:0)
G-alagrupp
19.00 Peterburi Zeniit - Madridi Atletico 1:1 (0:0)
21.45 Porto - Viini Austria 1:1 (0:1)
H-alagrupp
21.45 Glasgow Celtic - AC Milan 0:3 (0:1)
21.45 Amsterdami Ajax - Barcelona 2:1 (2:0)

Alagruppide seisud enne viimast vooru (E-H):

E-grupp: 1. Chelsea 9, 2. Basel 8, 3. Schalke 7, 4. Steaua 3.
F-grupp: 1. Arsenal 12, 2. Dortmund 9, 3. Napoli 9, 4. Marseille 0.
G-grupp: 1. Atletico 13, 2. Zeniit 6, 3. Porto 5, 4. Viin 2.
H-grupp: 1. Barcelona 10, 2. Milan 8, 3. Ajax 7, 4. Celtic 3.



Dortmund - Napoli heitluse eelvaade

Dortmund ja Napoli ehk meeskonnad, kes lõpetasid eelmise hooaja koduliigas teise kohaga, pidasid esimese omavahelise mängu 18. septembril. Roman Weidenfelleri punase kaardi ja Jürgen Kloppi eemaldamisega lõppenud mängu võitis Napoli 2:1.

Dortmund sai möödunud nädalavahetusel koduliigas valusa 0:3 kaotuse Müncheni Bayernilt, kuigi mängupildilt polnud kodumeeskond vastastest sugugi kehvem. Kaotusega pidi leppima laupäeval ka Napoli, kes jäi kodus üllatuslikult tulemusega 0:1 alla Parmale.

Olgugi, et vigastuspausilt peaks tänaseks algkoosseisu naasma Dortmundi paremkaitsja Lukasz Piszczek, on neljast põhikaitsjast kolm - Neven Subotic, Mats Hummels ja Marcel Schmelzer - endiselt rivist väljas.

Kui Dortmundil on probleeme vigastustega kaitseliinis, siis Napoli peab läbi ajama ründava poolkaitsja Marek Hamšíkita, kes on olnud sel hooajal klubi resultatiivseim mängija Serie A-s.

"Oleme kaotanud kolm mängu järjest, kuid mõned meie mängijatest olid vahepeal võidukad koondisega ning küllap süstis see neisse indu," rääkis Dortmundi peatreener Jürgen Klopp mängueelsel pressikonverentsil oma meeskonnast, kes viimati kaotas kolm mängu järjest enam kui kolm aastat tagasi.

F-alagrupi liidripositsiooni jagavad Londoni Arsenal ja Napoli 9 punktiga, Dortmund jääb maha kolme punktiga. Seega peab Saksa klubi tänase mängu kindlasti võitma, sest viigi või kaotuse korral jääb teoreetiline võimalus edasi pääseda vaid juhul, kui Arsenal kaotab mõlemad järelejäänud kohtumised.

"Me tunneme, et oleksime võinud varasemas faasis mõne punkti rohkem võtta, kuid see tõsiasi aitab Napolit vaid juhul, kui mängime homme halvasti," kinnitas Klopp ning lisas, "oleme täielikult keskendunud eelseisvale mängule ja ei lase end kergelt rivist välja lüüa.

"Läheme vastamisi tõelise tippmeeskonnaga, keda ma tohutult austan," sõnas Napolit juhendav Rafael Benitez. "Nad on teeninud minu täieliku austuse oma esitustega eelmise aasta Meistrite Liigas. Armastan selliseid duelle."

G-alagrupi teises mängus kohtub Londoni Arsenal Marseille`ga, kel punktiarve veel avamata.