2011. aasta grupisõidu maailmameister Cavendish on üheksa aastat väldanud profikarjääri jooksul võitnud 25 Tour de France´i, 15 Giro d´Italia ja 3 Vuelta etappi. Suurtuuridelt seega 43 võitu, pluss veel sprinterite punktisärgid!

Läti velotuur on iga-aastane tähtsaim ja osavõturohkeim Läti rattaspordiüritus. Esimene Läti Rahva velotuur toimus 1930. aastal, toona osales president Kārlis Ulmanis'e üleskutsel üle 6000 osavõtja. 1995. aastal kutsuti Läti Rahva velotuur treener Ernests Pūce ja teiste mõttekaaslaste algatusel uuesti ellu, alates 2000. aastast on võistluse korraldajaks Igo Japiņš'i spordiagentuur.

Velotuuri korraldajad ootavad kõiki aktiivpuhkuse harrastajaid täna, 2. septembril Biķernieki spordikompleksis toimuvatele treeningsõitudele, mis algavad kell 19.00. Treeningsõite juhendavad Läti juhtivad jalgrattatreenerid ning spordispetsialistid.

Sel aastal toimub Läti Rahva velotuur kolmel erineval distantsil - LOK maanteesõit (100 km), SEB mägirataste sõit (44 km) ning ITERA rahvasõit (37,5 km). Võistlema on kutsutud kõik huvilised, kes on vähemalt 12 aastat vanad. Osavõtjad on jagatud järgmistesse gruppidesse – poisid, tüdrukud, noored, juuniorid, naised, mehed, seeniorid.

Osavõtuavalduse saab esitada ka Igo Japiņš'i spordiagentuuri veebileheküljel velo.lv. Osavõtumaks ükskõik missugusel nimetatud distantsil on noortele ja penionäridele LVL 10, ülejäänutele – LVL 15. Oleme mõelnud ka naabermaade aktiivpuhkuse harrastajatele, kes võivad kogu velotuuri puudutava informatsiooni saamiseks saata e-kirja aadressile pieteikumi@velo.lv, antud e-posti aadressile saab saata ka oma osavõtuavalduse.