Kord astus mees väljakule 38-kraadises palavikus, viskas Chicago Bullsi eest 38 punkti, vedas meeskonna võidule ja lahkus parima sõbra ning meeskonnakaaslase Scottie Pippeni käte vahel tuikudes riietusruumi. Mäng läks ajalukku kui "Jordani gripimäng".

Tegemist oli 1997. aasta NBA finaali viienda mänguga Utah Jazzi vastu. Seeria oli kohtumise eel 2:2 viigis ning mäng toimus vastasmeeskonna koduväljakul.

Sellele eelnenud õhtul läks Jordanil, kes igati terve tundus, kõht tühjaks. Tema ja kaaslased, kelle hulgas oli ka mehe eratreener Tim Grover, tellisid lähedal asunud pizzapoest toidupoolist. Ja Groveri sõnul polnud Jordanil tegemist mingi gripiga, vaid pizza, mida vaid legend sõi, oli mürgitatud.

"Olime Park City hotellis. Toateenistus lõpetas tegevuse kell 9. Tal läks kõht tühjaks ning ta ei leidnud kohta, kust sööki tellida. Ainus koht oli pizzarestoran," meenutas Grover. "Olime seal pikka aega viibinud ja kõik teadsid, et me ööbime selles hotellis."

"Pizzaga ilmusid kohale viis meest," jätkas Grover. "Võtsin pizza ja ütlesin, et mul on halb eelaimdus. Ainult tema sõi, keegi teine mitte. Kell 2 öösel heliseb mu hotellitoas telefon. Tule mu tuppa! Ta on voodis looteasendis. Vaatame teda, proovime leida tiimidoktorit. Ütlesin talle kohe, et see on toidumürgitus. Mitte gripp!"

Jordan paranes seeria järgmiseks kohtumiseks ning võitis karjääri viienda meistritiitli. Aasta hiljem tuli Jazzi vastu kuueski ning Jordan tõestas, et hoolimata kõigile takistustele on ta maailma parim korvpallur.