Regati viiendal võistluspäeval purjetati tugevas, kohati üle 10 m/s puhunud põhjatuules.

Päeva sõitudes 11. ja 10. tulemusega finišeerinud Lauri Väinsalu (ROPK) hoiab Finnil 28 mehe konkurentsis hetkeseisuga 7. kohta. „Ega ma tänaste sõitudega sugugi rahul ei ole. Eks peale võistlust peab rahulikult sõite analüüsima ja õppima oma vigadest, et enam selliseid vigu sisse ei tuleks. Kindlasti pean vaeva nägema oma stardi kallal. Start on sõidu üks kõige olulisem osa ja kui sõidu alguses omal elu kohe keeruliseks teha siis on väga raske sõidust hea tulemus võtta. Homme on veel üks sõit - Medal race. Kuna punktivahed on tegelikult ikka veel väiksed siis on mul veel küllaltki reaalne võimalus tõusta“ sõnas Väinsalu.

Liidrikohal püsib Finnil USA sportlane Caleb Paine.

Regati kestel viidi Finn klassis läbi kümnest sõidust koosnev avaseeria. Sellele järgneb homme üks, topeltpunktid andev medalisõit, kuhu pääses kümme paremat.

Laser klassis peeti kaks võistlussõitu, kus kuldgrupis seilav Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) sai kirja 10. ja 7. finišikoha. „Täna oli viimane finaalide päev. Olgugi, et ma koha poolest eilse 7nda kohaga võrreldes ühe pügala võrra langesin, siis sõidu poolest oli tänane selgelt siiani parim. Meile jagati kuhjaga tuult, pagidega kuskil 11m/s. Mul õnnestus koju tuua kohad 10 ja 7. Sellest piisas, et kvalifitseeruda homsesse medalisõitude ringi,“ kommenteeris Rammo oma sooritust.

Laseril on 70 sportlase seas juhtimas Jesper Stalheim Rootsist.

Laser klassi kvalifikatsiooniseeriale järgnenud kuld- ja hõbegrupi sõitude seeriasse võeti kaasa kvalifikatsiooniseeria lõppkoht. Kuld- ja hõbegrupi seeria sisaldas viite võistlussõitu, millest üks kuulus mahaarvamisele. Regati kolmas etapp moodustub medalisõitude seeriast, kusjuures sinna võetakse kaasa kuldgrupi seeria punktid. Medalisõitude seerias on kolm sõitu ning need annavad sportlastele topeltpunktid.