Nii Triin kui Martin on ülikooliõpingud USA-s lõpetanud, mis tähendab ka tasemel treeninggrupiga koostöö lõpetamist ja kõikide nende hüvede ja toetuste kadumist, mis selle taga olid.

Eesti Ujumisliidu president Karol Kovaneni sõnul ei vaata alaliit olukorda sugugi mitte käed rüpes pealt, vaid tegeleb aktiivselt sportlastele sponsorite otsimisega.

"Oleme mõlema sportlasega rääkinud ning tegeleme sponsorite otsimisega. Selge see, et profisport on raske töö ning sportlaste oma elu vajab ka elamist ning nõuab korralikku sissetulekut. Nad on 10-15 aastat tippu jõudmiseks kõvasti vaeva näinud ning kahju oleks, kui nad raha pärast selle kõik maha peaksid jätma," rääkis Kovanen.

Kovaneni sõnul oleks ujujatele vaja tagada kuus 2000-2500 eurone sissetulek, et katta professionaalse treenimise ja võistlemisega seotud kulud. "Meil oleks vaja seitse-kaheksa tuhat eurot kuus raha juurde saada, et tagada täiskasvanud tippudele treenimise ja äraelamise võimalus. Hetkel meil seda raha pole," tõdes ta, kuid avaldas, et üks projekt ujumisliidul siiski soolas on. "Täpsemalt saab sellest rääkida jaanuari lõpus."