"Minuarust on see väga positiivne. Mina olen endale vastaskandidaati oodanud juba ammu. Kell tiksus ja tiksus... Arvasin, et tuleb keegi teine äri- või korvpalliringkondadest, aga et just Ratas, kes varem on oma kandideerimise välistanud, see oli üllatus," rääkis Matsalu Delfile.

"On ainult natuke kummaline, et veel kaks kuud tagasi ütles ta, et tal ei ole selleks aega. Ma ei oska öelda, mis talle meelemuutuse tõi. Aga ju tal siis on riigieelarve ööistungite ja asespiikri töö kõrvalt nii palju ajaressurssi, et sellega tegeleda. Kiireks tal igatahes läheb. Valimisteni on 20 päeva aega. 5. detsembriks peab andma üles 15 klubi toetuse."

Matsalu sõnul on valimistel põhiküsimuseks, kas klubid eelistavad poliitikukajääri teinud või rohkem korvpallialal ilma teinud inimest. "Ta on poliitikuna rohkem pildis olnud kui korvpallis. Mina võin enda puhul öelda, et olen olnud pildis rohkem korvpallis ja alles siis ärivaldkonnas. Siin meie erinevus peitubki. Küsimus ongi selles, mida klubid eelistavad, kas poliitikukarjääri teinud või viimased 23-24 aastat korvpallielus osalenud inimest," lisas Matsalu.

Korvpalliliidu president valitakse 17. detsembril.