Temast kiiremad oli selles vanuseklassis Maximilian Kirmeier Saksamaalt (4:40.49) ja Kacper Adam Poolast (4:41.43). Kokku lõpetas võistluse 496 triatleeti.

"Elasin 15 aastat Saksamaal, seal tegelesin sõudmisega. Olen sel alal Saksamaa meistrivõistlustel ka medaleid võitnud," nentis kahe aasta eest Ain-Alar Juhansoni juhendamisel Eestis triatlonitreeninguid alustanud Silver Mikk. Tänavu TriStar 111 Estonial sai ta 24. koha. "Sõitsin Lanzarotele mõttega püüda stardikoht järgmisel aastal Las Vegases toimuvale poolpika triatloni MM-le. Kui kevadel, mu teisel poolpikal triatlonil Austrias jäi pääs maailmameistrivõistlustele 18-20 minuti kaugusele, siis nüüd oli see aeg alla viie minuti. Minu võistlusklassis oli 21 võistlejat, MM-le kvalifitseerus vaid üks, kõige kiirem meist," rääkis Mikk.

"Jooks on kõige tugevam ala. Ujumise järel olin viies, samuti rattasõidu järel. Ujusime La Santa Laguunis soolases lainetuseta vees. Väljas oli +25, kuid rattarajal tuli võidelda tugeva tuulega. Tõus 10. kilomeetrile oli paras katsumus. Lanzarote rattarada peetakse üheks triatlonide raskemaks. Jooksus sain 10 km järel mööda oma vanuseklassis võistelnud inglasest Philip Hatzisest ja 1,5 km enne finišit soomlasest Kim Harjust," muljetas Mikk, kel kevadel plaanis minna Lanzarotele treenima.