Jõgiste alistas võitlusringis Venemaad esindanud Aleksei Jakovlevi teises raundis tehnilise nokaudiga kolmest nelja-minutilistest raundist koosnenud võistlusel.

Vanemmadrus Jüri Jõgiste (22) on viienda Eesti laevakaitsemeeskonna liige, kes alustas teenistust mereväes ajateenijana miinijahtijal Ugandi. Sportliku vabavõitlusega on ta tegelenud ligi kuus aastat. Ta on Soome amatööride lahtiste meistrivõistluste võitja aastal 2009 ja saavutanud samal võistlusel II koha 2010. a.

“Laevakaitsemeeskonna ettevalmistus ei ole jätnud küll palju võimalust trenni teha, kuid väljaõppe intensiivus aitas kindlasti kaasa senise vormi säilitamisele,” ütles Jõgiste, kelle sõnul kaitseväe ja mereväe esindamine tekitas küll aukartust, kuid võistlus ise oli lihtsam kui oodata võis.

Lisaks on vanemmadrus Jõgiste 2012. a Kaitseväe meister kreeka-rooma maadluses kuni 66-kg kehakaalus ajateenijate arvestuses ja sama võistluse üldarvestuse hõbedamees.

Sportlik vabavõitlus (ingl k Mixed Martial Arts ehk MMA) on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. Sportliku vabavõitleja eesmärk on vastane kas nokautida või sundida vastane alla andma läbi alistusvõtte. See on võitlussport, mis ühendab endas kolm olümpiaala - poksi, maadluse ja judo - ning teised kahevõitlusalad.