Eilsed tormised olud, mis sportlasi veele ei lubanud, olid tänaseks taltunud ning neljas paadiklassis võistlevad 133 sportlast said heas purjetuules seilata ära kolm ilusat võistlussõitu. Eestlastele on regatil konkurentsi pakkumas Läti sportlased.

Noortest Optimist klassi roolimeestest on tihedas konkurentsis juhtpositsioonile asunud Pärnu Jahtklubi poiss Keith Luur Haapsalu Purjespordikooli ridades purjetava Robin Villem Erisalu ning Markus Lilienthali (Rein Ottosoni Purjespordikool) ees. Optimisti-sõitjaid on regatil osalemas kõige arvukamalt – 59.

Laser 4.7 paadil võistleva 17 noormehe ja neiu seas on liidrikohal täna kaks sõiduvõitu saanud Kristo Õunap (Saaremaa Merispordi Selts), järgnemas klubikaaslane Hardo Niit. Kolmandal kohal on Kristofer Reinholm (ROPK).

Laser Radial klassis, kus Pärnu Sügisregatil selguvad ühtlasi Eesti meistrid, on 23 sportlase konkurentsis hetkeseisuga esimest kohta hoidmas Kaarel Kruusmägi (SMS), kes on kõigis seni peetud sõitudes parimana finišeerinud. Teist asetust hoiab Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi), kolmandat aga Taavi Taveter (PJK).

Kahepaadil RS Feva on kolme sõidu kokkuvõttes 17 tiimi seas kindlalt kõrgeimal positsioonil Tavo Annus ja Mikael Ristmets (ROPK). Teiseks on platseerunud Georg Haud ja Martin Hedman (ROPK) ja kolmandat kohta hoiavad Hardi Anton ja Olle Saar (ESS Kalev Jahtklubi).

Homsel viimasel võistluspäeval algavad sõidud kell 11. Regati korraldajaks on Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Võistluste kodulehekülg: http://www.jahtklubi.ee/

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb kokku seitsmest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 25.-27. mail Roomassaares Saaremaa Merispordi Seltsi regatiga. Teiseks etapiks olid 15.-17. juunil Tallinnas aset leidnud Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused, kolmandaks aga samuti Tallinnas toimunud Spinnakeri regatt 6.-8. juulil. Neljas osavõistlus sõideti 24.-26. augustil Roomassaares Saaremaa karikavõistlustel ja viies 31. augustist 2. septembrini Lohusalus Tallinna Jahtklubi karikavõistluste raames. Eelviimaseks etapiks on 14.-16. septembril peetav Pärnu Sügisregatt ning viimaseks 21.-23. septembril aset leidev Tallinna Nädala regatt. Noorimate klass Optimist võistleb kokku neljal regatil, teistes klassides peetakse kolm regatti. Kõigis klassides lähevad võistlussarja üldkokkuvõttes arvesse kolm paremat regatitulemust.