Naiste arvestuses osaleb käimasolevalt olümpialt kõrvale jäänud purjetaja Marjaliisa Umb ning meeste arvestuses näitavad oma sportlikku vormi Tartu linnapea Urmas Kruuse ning telenägu Raivo Rimm.

TriStar Estonia saab avapaugu juba sellel reedel kell 18.00 heategevusliku jooksuga Tallinna lastehaigla ja Pühajärve pargi korrastamise toetuseks. Laupäeval stardivad üle 200 lapse Tristar 11.1 distantsile ja pärast seda antakse Tristar33.3 start. Nädalavahetuse põhisündmusel Tristar111 Estonial osalejatele antakse start Pühapäeval kell 11.00 ning neid hakkavad taga ajama 11 minutit hiljem startivad võistkondade ujujad.

Oma eelmise aasta võitu on saabunud kaitsma sakslasest endine Ironman distantsi maailmameister Thomas Hellriegel, kellele astub vastu eestlaste enda raudmees Kirill Kotšegarov (eelmise aasta teine). Lisaks on stardis heas vormis iirlane Bryan McCrystal ja ukrainlane Andrey Jastrebov, kelle eesmärgiks on samuti võit. Naistest püüavad kõrgeid kohti soomlannad Merja Kiviranta, Tiina Boman ja taanlanna Tine Holst, kellele pakub konkurentsi tänavune poolpika triatloni (1,9 + 90 + 21 km) Eesti meister Alma Sarapuu.

TriStar kaubamärgi taga on Star Events, Monacos paiknev ettevõte, mis on spetsialiseerunud kõrge kvaliteediga spordivõistluste organiseerimisele, mille fookuses on meelelahutus, sotsiaalne vastutus ja keskkonnakaitse. TriStar seeria on kolme aastaga kasvanud juba 28 võistluse pikkuseks, asukohtades nagu: Nevis (Saint Kitts ja Nevis), Mallorca ja Madrid (Hispaania), Lyon, Deauville ja Cannes (Prantsusmaa), Split (Horvaatia), Worms-Saksamaa (Saksamaa), Salzkammergut ja Kufstein (Austria), Milton Keynes (suurbritannia), Eesti-Otepää (Eesti), Monaco (Monaco) ja Rio de Janeiro (Brasiilia). TriStar on toonud triatlonisse täiesti uued, ITU poolt ametlikult tunnustatud distantsid (111km ja 222km) ja täiesti uue Meeskonnavõistluse kontseptsiooni T5.