Kolm päeva kestnud kvalifikatsioon pakkus sportlastele üsna mitmekesiseid olusid. Esimesel võistluspäeval valitsenud muutliku, kiirusega 8-9 m/s puhunud tuule tingimustes peeti kokku 99 paadist koosnevale laevastikule kolm võistlussõitu. Teisel päeval vaheldus päikesepaiste tormipilvedega ning tuult jagus kuni 11 m/s. Taaskord seilati kolm sõitu, mis esitasid purjetajatele korraliku väljakutse. Eile aga tuli tuule saabumist oodata pärastlõunani, mil merelt jõudis kohale kiirusega 5-8 m/s puhunud briis ja lubas läbi viia veel kaks võistlussõitu.

Kaheksa kvalifikatsioonisõidu kokkuvõttes on eestlastest kõrgeimal, 52. kohal Tallinna Jahtklubi ridades seilavad Juuso ja Henri Roihu, mahtudes meie paatkondadest ka ainsana finaalseeriaks hõbelaevastikku.

Tänasest purjetavad pronkslaevastikus 82. positsioonil olevad Georg Haud ja Jaan Erik Pihel (Rein Ottosoni Purjespordikool), 87. kohta hoidvad Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK), 90. asetusega Karl Kask ja Sten Christian Taal (ESS Kalev Jahtklubi), 93. kohal olevad Robert Anissimov ja Villem-Oskar Ossip (ROPK)ning 97. positsioonil paiknevad Paul Bogdanov ja Karl Erik Rannu (TJK).

Võistlust juhivad taanlased Katja Salskov-Iversen ja Christian Christfort Gormsen. Tänasest reedeni peetakse EM-il finaalseeria sõidud.

Eesti noorpurjetajatele on tegemist esimese rahvusvahelise suurvõistlusega sel kevadel meie vetele jõudnud 29er klassis. 29er on sportlik ja väga kiire noorte kahepaat, mis pakub põnevaid ja adrenaliinirikkaid purjetamiselamusi. Paat on heaks proovikiviks ja hüppelauaks neile, kes lisaks purjetamisrõõmule plaanivad kasvada täiskasvanute olümpiapaadiklassi 49er. Eesti Jahtklubide Liidu ja Vopak E.O.S.-i koostöös toimunud 29er klassi Eestisse toomise eesmärgiks on luua tänase eduka ja suure potentsiaaliga ühepaadiklasside koondise kõrvale samaväärselt tugeva järelkasvu kahepaatide meeskondi.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Tallinna Sadam, Starter, Vopak E.O.S., Eesti Loots, Matek, LTT, Marinepool, NG Investeeringud ja Planestar.