Kuidas edeneb Eesti naiste koondise kandidaatide esimese laagri ettevalmistamine? Millal toimub kontrollturniir ja kellega?


Laager on planeeritud 30. juulist kuni 19. või 26. augustini, olenevalt sellest, kuidas mänge/turniire saame. Kindlasti kohtume lätlannadega, aga kus ja kuidas, on veel lahtine. Üks võimalus on Viljandis 17.-19. augustini. Võimalik, et Lätis laagerdab sel ajal üks Venemaa superliiga klubi. Kui too on nõus ka meiega kohtuma, siis liigutame need mängud võib-olla Lätti (näiteks kaks mängu Lätiga ja üks Vene klubiga). Rääkinud oleme ka Rootsiga, kuid seal alustatakse oma laagriga alles 19. augustil ja seetõttu on aeg veidi ebasobilik. Hea kontakt oli ka Valgevenega, kuid valgevenelannad eelistasid turniiri Prantsusmaal.


Kas on midagi kuulda Itaalia kõrgliigas mänginud Anna Kajalina võimalikust liitumisest koondisega?


Mängijad valib peatreener Peeter Vahtra ja kandidaatide nimed on ka volley.ee peal üleval. Bratuhhinad on tulemas ja teised tugevad, kes Eestis, samuti. Kajalinale on kutse kirjalikult edastatud, hetkel üritamegi kontrollida, kas ta selle kätte sai. Vastamise tähtaeg oli 13.07... Järgmine koondise kokkusaamine on ilmselt vahetult enne MM-i valikturniiri detsembri lõpus-jaanuari alguses.


Kuidas kulgeb meeste koondise ettevalmistus? On siin uudiseid? Kas kontrollturniiri kuupäevad ja osavõtjad on kindlalt paigas?


Kulgeb planeeritult ja on sel aastal mitmekesisem. Suuremas osas ollakse küll Pärnus, aga üldfüüsilise laagrid olid ka nädal Käärikul ja sama kaua Jõulumäel. Sel nädalal alustati Pärnus palliga ja juba järgmisel nädalal ollakse Rakveres.

Alates 13. augustist kolime Tallinna, Kalevi Spordihalli, kus 24.-26. augustini toimub rahvusvaheline turniir. Juba varakult oma tulemist kinnitanud Belgorodi klubi (treener Boriss Kolčins) siiski Eestisse ei tule - viisade vormistamine osutus ületamatuks takistuseks. Turniir on sellegipoolest väga tugev, külla tuleb Soome, Läti ja Türgi rahvusmeeskond. Nädal varem soovime saada veel paar kontrollmängu.
Enne EM-i esimest kvalifikatsiooniturniiri Belgias peaks Eestit väisama Suurbritannia meeskond. Mängime kuni kolm mängu perioodil 30.08 -1-09. Ja siis, 6. septembril sõidame Belgiasse.

(Toimetuselt: olümpiaks valmistuv Suurbritannia mängis äsja Eesti EM-2013 alagrupikaaslase Belgiaga 1:3 ja 3:1).


Kas on värskemat infot EM-2015 soomlastega ühise korraldamise võimaluste kohta ?


Nii palju on, et taotluste tagasisidet Euroopa Võrkpalli Konföderatsioonist võib oodata pärast olümpiat, ilmselt siis ka kontrollvisiiti. Mõlema riigi võrkpalliliidu juhatus on kinnitanud valmidust kandideerida ka juunioride EM-i finaalturniiri läbiviimisele 2014. 
Käisime kultuuriministeeriumi esindajaga Soomes ja rääkisime Soome haridusministeeriumi spordiosakonna inimestega, kes ühist korraldamist väga toetavad. Loodetavasti saame kasutada soomlaste suuri kogemusi just enne otsustusprotsessi.


Eesti-Soome naiste ühisliigast: kas on kindel, et soomlased ootavad meilt tulevaks hooajaks vaid Viljandi naiskonda?


Jah, see sai selgeks juba kevadel ja mingeid muutusi ei ole oodata. Naiskonna kokkupanekuga tegeleb Viljandi klubi mänedžer Margus Keerutaja.