Aastakoosolekul võetakse vastu organisatsiooni tähtsaimad otsused. Sellel aastal on olulisemateks päevakorra punktideks WL peasekretäri valimine järgmiseks neljaks aastaks ning uue maratoni võimalik lisandumine Worldloppeti perre. Arutluse alla tuleb Venemaa Demino suusamaratoni liikmestaatus. Venemaa maratonid alustasid kandideerimist organisatsiooni liikmeks juba 1990. aastate teisel poolel, kuid senini on neil WL põhikirjas nõutavast korralduslikust tasemest alati pisut puudu jäänud.

Aastakoosoleku asukoht roteerib korraldajate vahel. Eelmine Tartus toimunud aastakonverents oli 1997. aastal ning järgmist võimalust ei tule enne 2028. aastat. Kohale saabub 45 külalist 16 riigist, kellele lisanduvad kohalikud, st Tartu Maratoni korraldajad.

Kokku kuulub Worldloppeti sarja 15 maratoni üle maailma alates Austraaliast lõpetades Kanadaga: www.worldloppet.com. Viimastel aastatel on WL maratonidest hooaja jooksul osa võtnud üle 100 000 suusataja.

Madis Lepajõe, WL peasekretär aastatel 1998-2004, rõhutab koosoleku olulisust: „Eelmisest Tartus toimunud aastakoosolekust on möödas 15 aastat ning on uhke tunne, et saame taas olla selle maailma tuntuima murdmaasuusatamise foorumi korraldajateks. Tartu Maratoni Worldloppeti liikmelisus näitab Eesti väärikat kohta maailma suusatamises. Eriti oluline on tähelepanu tõmbamine Tartu Maratonile praegu, kui Otepää MK-etapi läbiviimine on tulevikku lükatud ja Tartu Maraton on ainukene Eestis toimuv laia rahvusvahelist huvi pakkuv suusaüritus.“

Lepajõe peasekretäri-aastatel toimus Worldloppeti juhtimine Klubi Tartu Maraton ruumest ning WL oli ühtlasi esimene rahvusvaheline spordiorganisatsioon, mille peakorter asus Eestis.

Ajakirjanikel on võimalus Worldloppeti peasekretär Angelo Corradini ja teiste maratonisarja liikmete esindajatega vestelda reedel, 15. juunil kell 17.00 Tartus hotellis London. Selleks ajaks on tehtud ka otsus Demino suusamaratoni võimaliku sarjaga liitumise kohta.