Tänasesse Finn klassi medalisõitu pääsenud võistlejate nimistusse tuli esialgselt väljakuulutatuga võrreldes muutus seoses žürii poolt eile hilisõhtul tehtud Suurbritannia purjetajat Ben Ainslie't puudutava otsusega. Nimelt ärritus finaalsõitude järel liidriks olnud kolmekordne olümpiavõitja teda rajal häirinud meediapaadi peale, kaotas enevalitsuse ning põhjustas ebameeldiva intsidendi, mille tõttu määrati talle karistus jämeda väärkäitumise eest. Karistusega kaasnes mahaviskamisele mitte kuuluv diskvalifitseerimine sõitudest 9 ja 10. Sellega langes sportlane kokkuvõttes 11ndaks ning tema asemel seilas medalisõidus kümne parima hulgas horvaat Ivan Kljakovic Gaspic.

Karpak lõpetas tänase topeltpunktid andnud sõidu neljandana ning seeria kestel kogutud 84 punkti annavad talle regati lõpptulemusena 72 mehe seas 8. koha.

„Tegin mitmeid superhäid sõite ning olin terve võistluse vältel stabiilselt kõrgel kohal. Medalisõit õnnestus samuti väga hästi, finišeerisin neljandana. See on mul esimene kord tulla Finn klassi MM-il esikümnesse ning ka teine ülioluline eesmärk on nüüd täidetud – Eesti on saanud olümpiapileti. Siinkohal tahan tänada toetuse eest sponsoreid Starterit, A. Le Coq'i ja Tallinna Sadamat ning loomulikult ka oma treenereid - isa ja ema,“ ütles Karpak kommentaariks.

Finn klassi maailmameistri tiitli pälvis Suurbritannia purjetaja Giles Scott, hõbedale tuli hollandlane Pieter-Jan Postma ning pronksile britt Edward Martin Wright.

Täna alustas regatti meeste kiiljahi klass Star. 41 võistleva paadi seas sai Eesti meeskond Alar Volmer - Mihkel Kosk kirja 41. ja 37. finiširesultaadi ning on esimese võistluspäeva järel 39. positsioonil. Juhtimas on Suurbritannia paatkond Iain Percy – Andrew Simpson.

Homme astuvad võistlustulle:
Laser klassis - Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) ja Argo Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi)
RS:X meeste klassis - Johannes Ahun (Noblessneri Jahtklubi), Henri Kaar (Team Extreme) ja Kevin Jakobson (Noblessneri JK)
49er klassis - meeskond Tõnis Haavel – Lenart Kivistik (Noblessneri JK)

MM lõppeb pühapäeval, 18. detsembril.