Tänane 68:80 allajäämine võõrsil meistriliiga neljandale meeskonnale oli Kalev/Cramole hooaja esimene. Tartu Ülikool alistas mõni tund hiljem 96:78 KK Pärnu.

Tegelikkuses täitis täna Raplas Kalev/Cramo peatreenerikohuseid kolm esimest veerandaega hoopis abitreener Alar Varrak, kes on varemgi klubis peatreenerina ükskikutes Eesti mängudes kätt proovida saanud. Alles kolmanda veerandaja lõpus, kui kalevlased olid juba 10 punktiga kaotusseisus, võttis juhtimise üle Kuusmaa.

"See oli meil juba varasemalt kokku lepitud, et mina juhendan mehi. Nii oleme ka varasemalt näiteks Valga ja Pärnu vastu karikamängudel teinud. Lõpuks kui seis oli kehv, ütles Aivar, et proovib kuidagi veel seisu päästa," rääkis Varrak.

"Ma ei dramatiseeriks seda kaotust üle. Peate meist ka aru saama. Sellise mängugraafiku juures, nagu meil, on meestel väga raske end igaks mänguks sajaprotsendiliselt häälestada. Nii hea sats me nüüd ka ei ole, et läheme ja paneme kõigile ära."

Mängule vastu Uljanko ja Arbetita

Kuigi mänguks Piimameistriga spetsiaalset ettevalmistust ei tehtud, ei nõustunud Varrak väitega, nagu läinuks Kalev/Cramo Raplasse mütsiga lööma. "Olekski ebareaalne, kui sellise mängude hulga juures keegi igaks mänguks eraldi suudaks valmistuda," sõnas ta ning kahetses Kalev/Cramo kehva kolmepunktivisete tabavust (24-st 4).

"Arvestades, kui vabalt meid viskele lasti, oleksime pidanud 24-st saama sisse 10-12. Rapla oli end korvi alla kokku tõmmanud. Meie muudkui punnitasime neid kolmeseid, aga ei läinud. Kaitses endale 80 punkti lasta visata pole ka kuigi hea. Isegi VTB meeskonnad ei saa sellega tihti hakkama. Raplal oli hea päev, nad tegid väga hea mängu," kiitis Varrak ka vastast.

Kalev/Cramol ei tõmmanud täna mänguvormi selga eile treeningul hüppeliigest väänanud Pavel Uljanko, avapoolajal puhkust saanud Gregor Arbet toodi mängu päästmiseks sisse kolmanda veerandaja keskel.

Rapla peatreener Indrek Ruudule oli see peatreenerina Kalev/Cramo vastu esimene võit. Delfile ütles ta, et tema meeskonna poolt sujus täna absoluutselt kõik ning hea oleks nüüd ka Tartult skalp saada.