Eesti alustas kohtumist passiivselt ning koheselt haaras kodumeeskond Belfastis initsiatiivi. Vastaste kõva töö kandis vilja 22. minutil, kui Grant McCann värava ette saadud söödu Sergei Pareiko selja taha lõi.

Teisel poolajal näitas Eesti aga hoopis teist mängu. Vahetusest sisse tulnud Sergei Zenjov muutis mängu koheselt agressiivsemaks ning ründajal oli mitmeid võimaluseid. 65. minutil jooksis väljakule Konstantin Vassiljev, kes saigi tänases kohtumises saatuslikuks. 77. minutil teenis Eesti penalti ning Vassiljev ei eksinud viigistades kohtumise 1:1.

Eesti võiduvärav sündis kohtumise 84. minutil, kui Vassiljev 25. meetrilt palli pommlöögiga paremasse ristnurka põrutas.

Eesti tõusis 16 punktiga Itaalia järel valikgrupis teisele kohale. Serbia ja Itaalia viik tähendab, et Eesti pääseb alagrupist edasi juhul, kui Serbia viimases kohtumises Sloveeniaga enamat viigist ei teeni.

Mängu käik: Eesti 2-1 Põhja-Iirimaa

II poolaeg:

91. minut: Gareth McAuley lööb kaitses Purjele jalaga vastu pead ja saab kollase kaardi.

87. minut: Zenjov saab jälle löögile, kuid ei suuda väravavahist palli mööda saada.

85. minut: Milline värav! Vassiljev põrutab 25. meetrilt palli paremasse ristnurka! Eesti juhtib 2-1!

82. minut: Põhja-Iirimaa poolelt tuleb Warren Feeney sisse, välja tuleb Grant McCann.

81. minut: Kruglovi ja Purjel hea võimalus pall sisse lüüa, kuid söötu ei saada värava ees kätte. Mitmes luhtaläinud võimalus Eestil.

80. minut: Eestil oli suurepärane võimalus, kuid kahjuks ei suuda Zenjov löögile pääseda. Põhja-Iirimaa tekitab ohtliku olukorra, kuid õnneks Pareiko tõrjub!

77. minut: Eesti teenib penalti! Vastane saab kollase. Konstantiv Vassiljev läheb lööma. PALL VÄRAVAS!!!

73. minut: Zenjov saab karistusalas löögile, kuid väravavaht tõrjub. Pall lendab kahjuks täpselt värava keskele.

70. minut: Vunk proovib karistusala juurest, Eesti teenib nurgalöögi. Vassiljev annab suurepärase söödu posti kõrvale, kuid kahjuks ei suuda Piiroja palli sisse lüüa. Eestlased kontrollivad täielikult palli. 

68. minut: Vassiljev paneb kaugelt peale, kuid pall läheb napilt postis mööda. Vastased teevad vahetuse. Kyle Lafferty saab puhkama, Warren Feeney tuleb sisse. Eestlastel on kõik kolm vahetust tehtud.

65. minut: Hea uudis Eestile, Konstantin Vassiljev tuleb platsile ning vahetab Tarmo Kingi välja.

59. minut: Eesti teenib nurgalöögi. Pall jõuab Piirojani, kes paremalt vastasest mööda mängib ning peale lööb. Kahjuks lendab pall napilt värava taganurgast üle. Eesti on nüüd siiski väikse initsiatiivi haaranud.

57. minut: Ats Purje tuleb mängu, Tarmo Rüütli kutsub pingile Sander Puri.

56. minut: Kruglov põrutab vasakult poolelt peale, kui pall lendab kõrgelt üle värava.

49. minut: Kyle Lafferty teenib kollase kaardi!

48. minut: Milline võimalus! Zenjov jääb väravavahiga üksi ning saab pikalt lööki planeerida. Kahjuks lendab pall kaugelt väravavast mööda. Paremat võimalust oleks patt soovida!

47. minut: Suurepärane võimalus Eestil! Zenjov viis palli ette ning söötis Klavanile. Lõpuks sai löögini Kink, kuid kahjuks väravavahil raskuseid ei tekkinud.

Vahetus: Peatreener saadab teiseks poolajaks Sergei Zenjovi ründesse. Pingile on toodud platsilt Jarmo Ahjupera.

I poolaeg:

40. minut: Eesti saab karistuslöögi. Piiroja jõuab peaga pallini, kuid löök läheb väravast mööda.

36. minut: Mäng on rahunenud ja tasakaalustunud. Kummalgi poolel midagi ohtlikku tekitada pole suudetud. Eesti mängib väga passiivselt.

29. minut: Põhja-Iirimaa on sunnitud vahetuse tegema. Vigastusega lahkub Sammy Clingan, mängu tuleb Corry Evans.

27. minut: Eesti teenib karistuslöögi. Pall lendab karistusalasse Piiroja pea peale, kuid lööki ei järgne. Piiroja võidab palli tagasi ja lööb vasakult peale, kuid pall lendab kahjuks üle värava.

25. minut: Taas ohtlik olukord Eesti karistusalas. Vastane pääseb vasakult värava lähedale, kuid õnneks Pareiko tõrjub.

22. minut: Vastaste Grant McCann saab paremalt söödu karistusalas värava ette ning lööb palli väravasse. Eesti taga 0-1.

19. minut: Kink teenib jällegi karistuslöögi. Kruglov annab kõrge palli vasakult poolelt karistusalasse, kuid jällegi pall eestlasteni ei jõua. Kummalgil poolel midagi ohtlikku sündinud ei ole.

13. minut: Põrhjaiirlased on võtnud selge initsiatiivi. Vastaste kauge pealelöögi suudab Pareiko tõrjuda.

11. minut: Kink tõmmatakse keskjoone lähedal maha. Kruglov annab kaugsöödu karistusalasse, kuid meie meesteni pall ei jõua.

8. minut: Kink paneb peale! Hea löök, kuid väravavaht tõrjub. Nurgalöögist midagi ohtlikku kahjuks ei sünni.

5. minut: Vastupidiselt ootustele on mängu agressiivsemalt Eesti alustanud. Korraks oli ka väravavõimalus juba, kuid värava ette tulnud pall meie mehi ei leidnud.

------------------------------------------

EM-lootuste püsimajäämiseks vajab Eesti vähemalt viiki ning lootma, et Serbia kaotab paralleelselt toimuvas kohtumises Itaaliale.

Eesti põhikoosseis:
Väravas: Sergei Pareiko
Kaitses: Enar Jääger, Andrei Stepanov, Raio Piiroja, Ragnar Klavan
Pookaitses: Sander Puri, Martin Vunk, Aleksandr Dimitrijev, Dmitri Kruglov Rünnakul: Tarmo Kink, Jarmo Ahjupera