Tänavu saab Saaremaal stardis näha vähemalt kahte WRC autot, kui nimekirjas on Ott Tänak ja Kuldar Sikk ning Georg Gross ja Raigo Mõlder. Mõlema ekipaazi võistlusautoks on Ford Focus WRC.

Georg Gross: "Eks loomulikult on see põnev, et oleme mõlemad WRC autodega ja loomulikult läheme lahingut andma. Kuid peab endale ikkagi aru andma, et Oti tempole on meil väga raske vastu saada.Tegu on maailmatasemel mehega ja lisaks veel see, et ta sõidab kodus. Saaremaal on alati katsed tänu ilmastikule olnud keerulised. Rally Estonial oli näha meie kiirust võrreldes Markko Märtini kiirusega ja minu hinnangul pole Ott Markkost aeglasem. Ralli ja publiku seisukohast on meie mõlema WRC autodel osalemine hea. Ja ühtlasi saame siis võrrelda oma kiirust Otiga. Ootan Saaremaad põnevusega."

Ott Tänak: "Start WRC autoga, see on mulle ainuke võimalus startida Saaremaal sel aastal ja ma olen sellega väga rahul. Meie selle aasta põhieesmärk on MM-sari ja kuna Euroopas toimuvate rallide tõttu oleks S2000 auto vahepeal Eestisse ja võistlema toomine olnud keerukas ja riskantne, siis jäi valikusse WRC auto. Saaremaal on alati hea sõita ja sel korral saab siis seda teha WRC autoga. Eks Georgil ole WRC kogemust rohkem, see on tema eelis ja pilt on selge siis, kui ralli läbi on."

7.-8. oktoobril sõidetav Saaremaa ralli on Eesti autoralli meistri-ja karikavõistluste seitsmes etapp, lisaks sellele on tegu Põhja-Euroopa meistrivõistluste viimase etapi ja Michelin karikavõistluste seitsmenda etapiga. Kokku sõidetakse kahel päeval 11 kiiruskatset, kogupikkusega 115,72 kilomeetrit.

Saaremaa ralli avatseremoonia algab reedel, 7. oktoobril Kuressaare kesklinnas kell 17.00. Esimesele katsele stardib esimene auto kell 17.53. Reedel on kavas kolm kiiruskatset. Kaks esimest kruusal ja päeva lõpetab taas kiiruskatse Kuressaare tänavatel, mis on olnud publikulemmikuks ka varasematel aastatel.

Laupäeval on kavas kaheksa kiiruskatset, esimesele katsele stardib esimene auto kell 9.12. Hooldusala on sarnaselt eelmisele aastale Orikülas. Peale kuuendat ja üheksandat katset on poole tunni pikkune hoolduspaus ja korra tulevad võistlejad veel hooldusesse peale viimast katset ja enne poodiumile minekut. 44. Saaremaa ralli võitja sõidab Kuressaare kesklinnas olevale poodiumile kell 18.00, ralli pidulik lõpetamine on algusega kell 21.30 Kuressaare Kultuurikeskuses.

Saaremaa ralli katsed on tasulised, rallipassiks olev käepael, mis tagab sissepääsu kõigile katsetele maksab 10 eurot ja on müügil Saare Selveris ja reedel katsetele viivatel teedel. Eraldi saab osta ka ühe katse pileti, mille hinnaks on 3 eurot ja neid pääsmeid saab osta katsetele viivatel teedel. Tasuta on vaatamiseks Kuressaare linnakatse ja hooldusala Orikülas. Rallikava on müügil Saare Selveris, Muhu ja mandri vahel sõitvatel parvlaevadel ning Alexela Virtsu tanklas. Rallipoes Saare Selveris on müügil Saaremaa ralli T-särgid, kruusid ja mütsid.