Noorimate klassis Optimist juhib enne viimast osavõistlust üsna suure punktieduga Markus Lilienthal (Rein Ottosoni Purjespordikool), järgnemas Juuso Roihu Tallinna Jahtklubist ning Keith Luur Pärnu Jahtklubist. Kuna Optimisti sõitjatele on karikaetappe tänavu neli, kuid arvesse lähevad neist kokkuvõttes vaid kolme parema resultaadid, tuleb sarja lõppseisu väljaselgitamisel mängu ka mahaarvamine, mis võib paremusjärjestusse olulisi muudatusi tuua.

Laser 4.7 paadil võistlevate sportlaste seas on liidriks tõusnud Saaremaa Merispordi Seltsi purjetaja Henri Lepik. Teine on hetkel Taavi Valter Taveter (PJK), kolmas aga Anna Maria Sepp (ROPK).

Laser Radiali naiste ja alla 19 aastaste klassis hoiab finaalvõistluse eel esikohta Anna Pohlak (TJK) Liina Kolk'i (SMS) ja Rimo Timm'i (SMS) ees.

RS Fevadele jääb karikasarjas peale Pärnu Sügisregatti võistelda veel septembri lõpus Tallinna Nädala regatil. Seni peetud avaetapi järel on siin parimad Georg Haud ja Jaan Erik Pihel (ROPK), keda püüavad hetkel teiselt kohalt Juuso Roihu ja Henri Roihu (TJK) ning kolmandalt positsioonilt Kristo Õunap ja Hardo Niit (SMS).

Võistluste avamine toimub reedel, 9. septembril kell 14 Pärnu Jahtklubis ning võistlussõidud peetakse reedest pühapäevani. Regati korraldajaks on Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Võistluste kodulehekülg: http://www.jahtklubi.ee/