Mehises konkurentsis ainsa naisena võistelnud Heli Jalakas pälvis üldarvestuse 14. kohaga ka vedrupüssi klassis naiste maailmameistri tiitli. Suruõhupüsside klassis saavutas Eesti viieliikmeline meeskond ülitihedas konkurentsis 10. koha.

“Ületasime kõik enne MM-i enda ette püstitatud eesmärgid ning oleme tulemustega väga rahul,” kinnitas Eesti Rahvusliku Field Target Assotsiatsiooni president Kaidu Jalakas, kelle sõnul toimusid võistlused eestlaste jaoks harjumatult rasketes tingimustes. “Laskepositsioonide kõrguste erinevused olid kuni 50 meetrit ning sooja 30 kraadi, mis täisvarustuses võisteldes nõudis laaskuritelt väga head füüsilist vastupidavust,” selgitas Jalakas.

Vedrupüsside klassi meeste maailmameistriks tuli leedulane Linas Burvys ning võistkondlikult võitis Itaalia esimene koondis. Suruõhupüsside klassis tuli meeste maailmameistriks Conor McFlynn Põhja Iirimaalt ja naiste arvestuses Galina Yakushina Venemaalt, võistkondlikult võitis Inglismaa.

Field-target laskmise MM toimus 2.- 4. septembrini Itaalias, Velo d´Astico lähistel ning sellel osales kokku 220 laskurit 27 riigist.

Field-target on spordiala, kus välitingimustes võisteldakse õhupüssidest laskmises siluettmärkide pihta, mis on laskjast 7-50 meetri kaugusel ja võivad olla väga erineval kõrgusel. Tänaseks on spordiala sidunud endaga kümneid tuhandeid laskureid üle terve maailma ning maailmaorganisatsiooniga WFTF on liitunud 29 riiki. Eesti on WFTFi liige alates 2010. aastast. Rahvusvahelistel suurvõistlustel võisteldakse kahes klassis: suruõhupüssid (PCP) ning vedrupüssid (Springer) õhupüssidega kaliibris 4.5 mm, mille võimsus on kuni 16,3 J.