Venemaa krossisõitja Jevgeni Bobrõševi sõit nädalavahetusel Saksamaal Teutchenthalis motokrossi MM-sarja etapil näitas, et mees tuleb Sõmerpalusse väga heas vormis. Nimelt vormistas Bobrõšev Saksamaal oma esimese MM-sarja etapivõidu. Selle tulemuseni pole Vene krossisõitja jõudnud peale aastat 1981, kui etapivõidu sai Vladimir Kavinov. Bobrõšev on vaieldamatult üks tõsine pretendent nii MX1 Inter klassi võidule kui superfinaali võidule, mille võitja saab enda valdusesse Väino Leoki rändkarika.

Tänavune Sõmerpalu motokross jätkab traditsiooni, mille kohaselt on stardis motokrossi maailmameister. Carlos Campano on eelmise aasta MX3 klassi maailmameister ja on kinnitanud oma osalemist Sõmerpalu motokrossil. Tänavu sõidab Campano MM-sarjas MX1 klassis. Lisame siia juurde veel TM Factory Racing meeskonnas sõitva Tanel Leoki ja paljud teised kiired mehed nagu näiteks MX1 klassis Marc De Reuver, Davide Guarneri MM-sarjast, Eesti paremik alustades värskelt Pärnu Kuninga tiitli võitnud Gert Krestinoviga ja kõik kiired Läti sõitjad eesotsas Ivo Steinbergsiga. MX2 klassis Harri Kullas, Matiss Karro, Priit Rätsep ja paljud teised ning on selge, et tulevad ülipõnevad sõidud.

Kokku on Sõmerpalu motokrossil stardis 16 rahvuse sõitjad, MM-sarjas osalevaid meeskondi on kümme ja neile lisaks veel Euroopa meistrivõistlustel osalevad meeskonnad.

Sõmerpalu motodünastia alusepanija Väino Leoki rändkarikale sõidetakse neljandat korda, esimesel korral oli selle võitjaks Tanel Leok, viimasel kahel aastal maailmameister Antonio Cairoli.

Võistlusklasse on tänavu kokku üheksa: 65cc, 85cc, Mini MX, Women MX, 2T Junior, MX2 Inter, MX1 Inter, Open ja Säärud. Võistlusstardid algavad kell 17.00 ja päevale paneb punkti orienteeruvalt kell 20.45 Sõmerpalu motokrossi Superfinaal, mille võitja saab Väino Leoki rändkarika. Superfinaali pääsevad MX1 Inter 6 esimest, MX2 Inter 5 esimest ja OPEN klassi võitja.Võistluste korraldajal on õigus täiendada superfinaali osavõtjate koosseisu, selgub võistluste käigus.

Sõmerpalu motokross juba sellel kolmapäeval!