Kuigi Leiboldid kirjeldavad oma blogis, et tänavu paigutati WSOP-l pokkerilaudu mängijate mahutamiseks isegi koridoridesse, on eestlased pokkeri MMi korraldusega üldiselt väga rahul. "WSOP atmosfäär on super. Mängijate jaoks on korraldus tehtud võimalikult lihtsaks ning käepäraseks."

"Turniiridele registreerimine on avatud 24h, lauad tasakaalustatakse kiiresti ning auhinnalistel kohtadel turniirilt väljalangenud mängijad saavad tunnistuse oma auhinnalisest kohast koheselt kätte laua juurest lahkumata ja võivad minna kassast raha küsima," toovad Leiboldid näiteid, kuidas on Las Vegase pokkeriturniiridel tagatud mängijate mugavus ja ladus asjaajamine.

Ikka ja jälle Las Vegases

Kõrgetasemelisi pokkeriturniire peetakse neil päevil igal pool maailmas. Miks Leiboldid aga aastast aastasse ikkagi pika retke USA kõrbelinna ette võtavad? "Ei oskagi öelda, mis see on, ilmselt peab seda ise tundma," arvas pokkeripaar, kes hindab Las Vegase puhul erinevate kasiinode pokkerifestivalide ja turniiride valikut, vapustavaid show'sid ja luksuslikke hotelle.

"On hotellitubasid ja on Hotellitubasid!" seisab Leiboldite blogis. "Kolisime Gold Coastist Venetiani plaaniga mängida siin suurem osa ajast pokkerit. Ootamatult oli juba hommikul enne sisseregistreerumise aega meile vaba tuba ehk sviit täitsa olemas. Olin kuulnud küll, et Venetianis on ilusad toad, aga see on midagi enamat," kirjeldas Kairit hotellituba, kus on nii vann kui dušinurk, kaks kraanikaussi, DVD-mängija, faksimasin ja printer, netiühendus nii kaabli kui ka wifiga, voodi kõrval CD-mängijaga äratuskell ning kolm televiisorit - üks neist vannitoas, üks voodiga toaosas ja teine nurgadiivaniga toaosas.

Hotellitoal on vaade 33. korruselt golfiväljakule ning poolele linnale ning toasolevast telekast saab jälgida, millised pokkerilauad on parasjagu pokkeritoas olemas ning millised loomisel. Kõik see oli Leiboldite käsutuses kaheks ööks 400 dollari eest.

Töö ja puhkus koos

Las Vegasesse sõit pole Leibolditele siiski ainult puhkus, sest elukutseliste pokkerimängijatena võtavad nad igat pokkeriturniiri tõsiselt. Mõlemad Leiboldid osalesid 1000-dollarilise osalustasuga NL Hold'em turniiril, Imre veel 2500-dollarilisel Triple Draw ja Kairit 1000-dollarilisel naisteturniiril.

Neil turniiridel eestlasi edu ei saatnud, kuigi näiteks Triple Draw turniiriks valmistus Leibold korralikult. "Võtsin päeva vabaks ning tegelesin peamiselt pokkeri õppevideote keskkonna Deucescraked lehel netimängija “DeathDonkey” triple draw videote vaatamisega ja mängu peale mõtlemisega. Sain päris palju häid ideid ning pea mänguks klaariks," rääkis Imre Leibold turniiri ettevalmistusest.

Järgmisel päeval leidis Imre Leibold Triple Draw turniiril lauakaaslaste hulgast sellesama "DeathDonkey". "Vähemasti oli mul tema kohta selge nägemus olemas, aga tema ei teadnud minust mitte midagi. Tundsin, et olen sammu võrra ees," naljatles eestlastest live-turniiripokkeriga enim teeninud mees.

Auhinnaraha hakkas pudenema aga WSOP 1500-dollarilisel Pot Limit Omaha high-low turniiril, kui Imre suutis 946 mängija seast välja võidelda 75. koha ja 3167 dollarit. Järgnes 1000-dollarilise osalustasuga No Limit Hold'em turniir, kus eestlane suutis 4576 osaleja seast teenida 40. koha ja 13 137 dollarit auhinnaraha.

Las Vegases pole Eesti pokkerisõpradest just liiga paljud võistlemas käinud, seega küsisime, milline on pokkeri MMil üldine mängijate tase? "Erinevust võrreldes eelmiste aastatega otseselt ei taju. Võib-olla oleme ise paremaks muutunud, aga on hea näha, et laudades leidub tugevate ning tavapäraste hulgas ikka ka väga nõrku vastaseid," selgitasid Leiboldid.

"Paljuski mängitakse siin ikka lihtsalt meelelahutuseks. Seetõttu on lauas ka äärmiselt lahe olla, sest vähemalt pooled mängijad tegelevad peamiselt suhtlemisega ning ka diilerid püüavad enamasti omalt poolt lauasolijate tuju igati üleval hoida."

Leiboldid WSOP põhiturniiril ei osale ning neil kavas olnud võistlused on tänaseks lõppenud, kuid enne koju naasmist ootab ees veel väike lõõgastav retk. "Lähme Ameerikat avastama - nii San Francisco kui ka Arizona kõrb tunduvad ahvatlevad sihtpunktid," ei olnud pokkeriperekond veel oma otsust langetanud.