Kui noorte paadiklassid ning purjelauad alustasid Eesti Karikale võistlemist juba kolme nädala eest Roomassaares, siis olümpiapaadid ning uus kahemeheklass RS Feva stardivad sarja raames esimest korda eeloleval nädalavahetusel Pirital. Laser Radial, Laser Standard, Finn, 470 ning RS Feva klassides on kokku oodata võistlema üle 60 sportlase jahtklubidest ja purjetamiskoolidest üle Eesti.

RS Feva on Olümpiapurjetamise Eesti karikasarjas võistlevate klasside seas uustulnuk. 18 paadist koosnev laevastik jõudis Eestisse alles sel kevadel Eesti Jahtklubide Liidu ja Vopak E.O.S.-i koostöös. Tegemist on maailmas ühe kiiremini kasvava paadiklassiga, mis on sportlik ja kiire ning võimaldab meeskondlikku purjetamist harrastada lastel ja noortel sõltumata vanusest ja kogemusest. Uus kahemeheklass mitmekesistab noorte purjetamisvõimalusi Eestis, pakub erinevatele isiksusetüüpidele sobivaimaid purjepaate, aitab kinnistada praeguste noorsportlaste huvi ja tuua uusi noori purjespordi juurde ning arendada Eesti meeskonnapurjetamist pikas perspektiivis.

Karikasarjas peetakse RS Fevale nii üldarvestust, mille raames saavad võistelda kõik purjetajad olenemata vanusest, kui ka eraldi arvestust alla 16-aastastele noortele, kellele antud klass treening- ja võistluspaadina eeskätt mõeldud ongi. 17.-19. juunil Kalevi Jahtklubi meistrivõistlustel toimuvaid sõite saavad kõik huvilised paatidele paigutatud GPS seadmete abil ka reaalajas vaadata nii Internetis Minu Rada OÜ loodud spordivõistluste jälgimise keskkonnas http://www.minurada.ee/voistlused.html kui ka kohapeal, Kalevi Jahtklubi baaris asuvalt suurelt ekraanilt.

Regati avamine toimub homme kell 13.30 Kalevi Jahtklubis. Esimese sõidu hoiatussignaal antakse reedel kell 15, laupäeval on sõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval kell 11. Kolme võistluspäeva jooksul toimub igas klassis maksimaalselt 7 sõitu, kuid mitte rohkem kui 4 sõitu päevas.