Eesti koondist esindavatest sportlastest on avasõitude järel hetkel kõrgeimal positsioonil Ingrid Puusta, hoides 13. kohta.

Tugevas, üle 10 m/s puhunud tuules, mis kippus kohati lausa varustust lõhkuma, tegi Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) purjelaua RS:X naiste klassis stabiilsed sõidud, finišeerudes 36 naise seas esimeses võistlussõidus 15. ja teises 11. kohaga, mis annab talle hetkeseisuga tubli 13. positsiooni. Kahe esikohaga läks juhtima hiinlanna Li Ling.

Kahepaadi 470 naiste klassis olid avapäeva olud õdede paatkonnale Marjaliisa Umb – Elise Umb (Purjespordiselts Maru) keerulised ning esimeses sõidus jäigi finišikoht kirja saamata. Teises võistlussõidus aga purjetati 10. lõppkoha vääriliselt ning kokkuvõttes paiknevad eestlannad nende tulemustega 27 naiskonna hulgas 21. positsioonil. Liidrikoha on võtnud Brasiilia tiim Martine Grael – Isabel Swan.

Meeste raskekaalu paadiklassis Finn võistlevale Lauri Väinsalule (Rein Ottosoni Purjespordikool) kuulusid täna 29. ning 38. finišitulemus ning 66 mehe konkurentsis annab see talle hetkel 33. asetuse. Juhib britt Edward Wright.

Kahemehe ekstreempurjekal 49er seilavad Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri JK) võtsid tänastes võistlussõitudes 27. ja 24. tulemuse ning on 39 meeskonna hulgas hoidmas 26. positsiooni. Tugevaimalt on alustanud Austraalia paatkond Nathan Outteridge – Iain Jensen.

Naiste klassis Laser Radial sai Anne-Mari Luik (ROPK) kaks 40. kohta, mis kokku paigutavadki ta 58 naise seas 40. kohale. Esikohta hoiab koduvetes seilav hollandlanna Marit Bouwmeester.