Tiitlimatšis kaitses tšempion Georges St. Pierre edukalt tiitlit Josh Koschecki vastu. Raskesport.ee annab ülevaate tiitlimatšist ja teistest olulisematest UFC 124 sündmustest.

Georges St. Pierre võitis Josh Koscheckit otsusega (ühehäälne)
Koscheck oli võrreldes meeste eelmise kohtumisega hakanud suhtuma märksa tõsisemalt Georges St. Pierre'i maadlusoskusesse. Ta suutis mitmeid mahaviimisi vältida ja õnnestunud mahaviimiste järel kohe jalule saada. Kahjuks ei piisa MMAs vaid heast mahaviimiste kaitsest, et matši võita. Georges St. Pierre on Josh Koschecki õnnetuseks temast tehniliselt üle nii maas kui püsti löömises. Nagu eelvaates öeldud, siis Koschecki ainus võimalus matši võita on viia kohale tugev parema käe löök. St. Pierre jaoks ei olnud raske seda vältida, sest Koscheck läheb oma tagumist kätt lööma alati ühtmoodi ja selliselt, et see jääb kombinatsiooni viimaseks löögiks. Georges St. Pierre töötles oma vastast kõik viis raundi korralikult esimese käe ja jalaga ning võttis väga kindla otsusega võidu. Koscheckil on suhteliselt raske ka midagi taktikaliselt muuta kui ta peaks kunagi kordusmatšini jõudma.

Stefan Struve võitis Sean McCorklet tehnilise nokaudiga (löögid) 1 3:55
Struve'i eeliseks selles raskekaalu matšis tema pikad jäsemed, millega püstivõitluses oma vastane eemal hoida ja teda teravalt rünnata. Aga juba matši alguses läks ta McCorkle'le liiga hooletult peale ning viidi maha. Olles mõned hetked McCorkle all veetnud, teeb Struve ühe õhtu kaunima BJJ pühkimise, mille tulemusena tõuseb ise McCorkle peale ja lõpetab matši löökidega.

Jim Miller võitis Charles Oliveirat alistusega (põlvelukk) 1 1:59
Kahe kergekaallase tugevad küljed olid teada ja nii ei olnud üllatus kui Miller sai üsna kiirelt Oliveira maas enda alla ja Oliveira asus seljalt raevukalt ründama. Charles Oliveira rünnakud olid tõesti ohtlikud, aga selle käigus unustas ta ära, et ka tema peal olev BJJ must vöö on võimeline väga valusalt vastu ründama. Nii jäigi Milleri jalga rünnates Oliveira enda jalg kaitseta ja Miller lõpetas matši ilusa põlvelukuga.

Mac Danzig võitis Joe Stevensoni nokaudiga (käelöök) 1 1:54
Vastamisi olid kaks the Ultimate Fighteri võitjat kergekaallast. Stevensoni poolt on üks suuremaid rumalusi alati olnud see kui ta hakkab oma vastasega püsti luurama ja poksima. See on tema jaoks varemgi saatuslikuks saanud ja sai ka siin. Danzig lõpetas matši ühe tabava löögiga ja saab "õhtu nokaudi" auhinna.

Thiago Alves võitis John Howardit otsusega (ühehäälne)
Kergekeskkaalu matš, kus brasiillane Thiago Alves kohtus ameeriklase John Howardiga. Mõlemad mehed suutsid matšis üllatada ja ennast ületada. Kui usuti, et Howard saab kindlasti Alvesi paar korda maha, siis läks hoopis vastupidi ja hoopis Alves pani Howardi mitu korda seljalt töötama. Teine levinud arvamus enne matši oli, et ega Howard ikka ei ole Alvesile vääriline vastane löömises ja pikalt poksides on tulemuseks nokaut. Aga võta näpust. Howard loomulikult ei suutnud Alvest püsti domineerida, aga ta pidas lõpuni vastu ja matši lõpus hakkas koguni ise löökidega pressima. Usun, et vaatamata kaotusele, peetakse Howardit pärast seda matši paremaks sportlaseks kui enne.

Dan Miller võitis Joe Doerkseni otsusega (jagatud)
Keskkaalu matš, milliseid kanadalane Joe Doerksen armastab pidada. Terve matš käis edasi-tagasi ja mõlemal mehel olid omad võimalused. Vaatamata sellele veetis Miller rohkem aega Doerkseni peal ja see tõi võidu.

Mark Bocek võitis Dustin Hazeletti alistusega (triangelkägistus) 1 2:33
Endise kergekeskkaalu mehe Dustin Hazeletti sisenemine kergekaalu ebaõnnestus. Bocek tegi selles matšis üheaegselt väga jõulise ja tehnilise esituse, mille video võiks kaunistada mõnda MMA õpikut. Pealtasendist suletud triangelkõgistus sai lõpetuse selili ja pälvis ka "õhtu alistuse" auhinna. Nii "õhtu nokaut" kui "õhtu alistus" saavad mõlemad 100 000 dollari suuruse preemia.

Ülejäänud matšid:
John Makdessi võitis Pat Audinwoodi otsusega (ühehäälne)
Ricardo Almeida võitis T.J. Granti otsusega (ühehäälne)
Sean Pierson võitis Matt Riddle'it otsusega (ühehäälne)
Rafael Natal viigistas matši Jesse Bongfeldtiga