Mängu esimesed 10 minutit kulgesid punkt-punkti heitluses, kus suurimaks vaheks osutus Valga neljapunktiline edu avaveerandi lõpus. Teine veerandaeg tõi mängu käiku pöörde, kuid ette rutates võib öelda, et see polnud veel kaugeltki otsustav.

Veidi enam kui kahe esimese minutiga tegi Rapla 8:0 vahespurdi ning asus mängu juhtima 34:28. Ka ülejäänud mänguminutite jooksul, teisel neljandikul, ei antud initsiatiivi käest. Umbes 10-liikmelise fanclub´i, kes ei pidanud paljuks sõita oma lemmikmeeskonda toetama ka sadade kilomeetrite kaugusele, suureks rõõmuks oli Rapla nii kaitses kui rünnakul kogu aeg grammi võrra parem ning poolajale minnes oli välja teenitud edu 49:39. Rapla poolelt lülitus hästi mängu Allar-Raul Antson, kes osutus väga heaks relvaks vastaste suhteliselt lühikesekasuvulise edurivi vastu ja lisas meeskonna kontosse teisel veerandajal 10 silma.

Kolmas veerandaeg üldskoori otsustavaid muutusi ei toonud, kuna viimasele kümnele minutile läks Rapla vastu 9-punktilises edus. Kuid veerandaja vältel lubati kodumeeskonnal kindlust koguda. Kui kolmanda veerandi lõpuni jäi mängida umbes 3 minutit, oli Valga jõudnud Raplast vaid kolme punkti kaugusele. Seejärel algas aga Heigo Ermi soolo, kes vähem kui minutilise mänguajaga panustas Rapla kontosse 9 silma. Lisaks lõpetas Rapla veerandaja realiseeritud kiirrünnakuga ning nagu eelpool mainitud mindi otsustavale mängufaasile vastu eduseisus 68:59.

Kui kahes viimases mängus TTÜ/Kalevi ning BC Kalev/Cramo vastu näidati oma parimaid külgi just viimasel neljandikul, siis ise eduseisus olles suudeti kindlus mõneks ajaks käest anda ja lasta vastastel initsiatiiv haarata. Seisult 70:61 tegi Valga 9:0 vahespurdi ning tablool seisid viiginumbrid. Rapla kasutas time-out´i, minutline puhkus mõjus eriti turgutavalt Allar-Raul Antsonile, kes väljakule naastes hullutas kogu spordihalli kogunenud rahvast ülivõimsa pealtpanekuga üle Valga leegionäri Anthony Browni. See pani käsi kokku lööma nii mõnegi Valga meeskonna fänni, kuid kahjuks kodumeeskonda ennast liimist lahti ei löönud.

Vastupidiselt, nad sooritasid hoopis 8:0 vahespurdi ning läksid pea 25 minutit väldanud kaotusseisu juhtima 77:73. Järgneval rünnakul, mis omas Raplale väga suurt tähtsust, tabas Rait-Riivo Laane kolmepunkti viske ja mängus oldi tagasi.

18 punktiga raplakatele meeldiva üllatuse pakkunud Allar-Raul Antsoni sõnade kohaselt oldi seekord vastasest otsustavatel hetkedel kindlamad. Saadi kätte mõned olulised lauapallid ja realiseeriti ära võimalused rünnakul. Nii teeniski Rapla turniiritabelisse oma teise võidu tulemusega 86:81.

Lisaks koha parandamisele meistriliiga üldseisus omas mäng veel ka väga olulist rolli emotsionaalsel tasandil. Pärast kahte kurba kaotust mängu lõpusekunditel kulub just viimastel minutitel lõplikult enda kasuks pööratud lahing kogu meeskonnale marjaks ära ja annab enesekindlust edaspidiseks.

Rapla poolelt oli resultatiivseim Heigo Erm, kes kogus 21 punkti ning võttis maha 13 lauapalli, Allar-Raul Antson lisas 18 punkti ning tema takistamiseks tehti 7 viga. Neile kahele järgnesid Rait-Riivo Laane 15 ja Sven Kaldre 14 silmaga.

Valga meeskonnast oli parim Veljo Vares, kes sarnaselt Ermiga kogus 21 punkti, leegionär Anthony Brown toetas teda 16 punkti ja 16 lauapalliga, Timo Oja lisas 13 ja Antti Vasar 12 silma. Piimameister Otto/ Rapla järgmine vastasseis leiab aset kolmapäeval, 3.novembril kell 19.00 Sadolini Spordihoones, kus revanši üritatakse võtta TTÜ/Kalevi II-lt meeskonnalt.