Algkoosseisud
:

Jaapan: Eiji Kawashima, Yuki Abe, Yuichi Komano, Marcus Tulio Tanaka, Yuto Nagatomo, Yasuhito Endo, Daisuke Matsui, Yoshito Okubo, Makoto Hasebe, Keisuke Honda, Yuji Nakazawa.

Kamerun: Souleymanou Hamidou, Benoit Assou-Ekotto, Nicolas N'Koulou, Sebastien Bassong, Samuel Eto'o, Jean Makoun, Eric-Maxim Choupo-Moting, Pierre Achille Webo, Eyong Enoh, Stephane Mbia, Joel Matip.

Väljakukohtunik on portugallane Olegario Benquerenca, sooja vaid 13 kraadi.

Esimene poolaeg:

Kuus-seitse minutit oli selline ettevaatlik ja luurav mäng, siis oli Kamerunil paar natuke ohtlikumat momente, aga Jaapani jaoks ei midagi hullu.

Pärast 10. minutit mäng tunduvalt elavnes, aga mõlemad meeskonnad mängivad kaitses tublilt. 

21. minut: vaatamata suluseisule tekkis graatsiat täis olukord Kameruni värava all, kus jõu- ja ilunumbreid esitasid Honda ja Hamidou. 

Samas - päris palju on lihtsaid sööduvigu ja muid eksimusi.

30. minutil kukub Jaapani väravavaht kõrget tsenderdust püüdes päris kõva matsuga selja peale, aga mehe füüsis on kõva ja mängib edasi.

38. minut: Jaapan läheb juhtima! Matsui annab paremalt äärelt palli värava ette, kus Honda saab isegi natuke seda sättida, enne kui mänguvahendi võrku põmmutab.

Kui Kamerun tahab selles mängus midagi saavutada, siis peavad nad teisel poolajal midagi päris kardinaalselt muutma. Nende superstaar Eto'o on varjus, mis varjus ...

Teine poolaeg:

49. minut: Eto'o näitab, milleks on võimeline. Poeb trahvikastis kolmest jaapanlasest läbi, toksab söödu Choupo-Motingile, aga viimane lööb meetrijagu üle.

Kamerun valdab rohkem palli ja on tibake aktiivsem, aga konkreetsete võimalusteni kuidagi ei jõuta. Jaapanlased on südid.

62. minut: Kamerun vahetab - Achille Emana sisse, Matip pingile. 

69. minut: vahetavad ka jaapanlased - kõvasti rüganud Matsui pingile, Shinji Okazaki sisse.

71. minut: mängu esimene kollane kaart. Seda lehvitatakse kamerunlase Nkolou näo ees.

74. minut: Paul Le Guen teeb kaks vahetust korraga, väljakule mängu päästma saadetaks Geremi ja Idrissou, puhkama kutsutakse Makoun ja Choupo-Moting.

82. minut: Hasebe lööb kaugelt varbaga (!) peale, Hamidou napilt tõrjub. Kamerun ei saa endiselt luua võimalusepoegagi!

85. minut: Mbia lööb 25-lt meetrilt latti! Kameruni raudselt parim võimalus.

Kolmandal lisaminutil saab Webo mõnelt meetrilt löögile, Kawashima tõrjub peaaegu väravajoonelt. Aga nõks enne oli Eto'o vea teinud ...

Tähtis 1:0 võit Jaapanile.