Mullu Meistriliigas neljandaks jäänud karikakaitsja Flora jaoks on tänavune karikasari viimane võimalus lunastada pääs Euroopa Liigasse, vahendab EJL-i pressiteenistus.

Selleks tuleb neil alistada Marko Kristali juhendatav Tammeka, kes viimases kahes mängus on 0:0 viigi teeninud nii Narva Transilt kui Tallinna Levadialt. Flora on mõlemale tänavu kaotanud.

Flora või Tammeka finaalivastane selgub ülehomme, kui Levadia vastaseks on Maarjamäe kunstmurul Kohtla-Järve FC Lootus. Nii teisipäevane kui kolmapäevane mäng algab kell 18.45.

2010. aasta karikavõistluste finaal toimub teisipäeval, 11. mail kell 18:45 Kadrioru staadionil.

Karikavõitja pääseb UEFA Euroopa Liiga II eelringi, kuid kui karikavõitjaks tuleb valitsev meister, pääseb karikafinalist UEFA Euroopa Liiga I eelringi ning sel juhul tagab koha UEFA Euroopa Liiga II eelringis Meistriliigas 2. koha saavutanud JK Sillamäe Kalev.

*Eesti 2009/2010. a. karikavõistluste 1/2-finaal 27. aprillil*

kell 18:45 A. Le Coq Arenal (Asula 4c, Tallinn) - /otseülekanne kanalil TV14/
*TALLINNA FC FLORA - TARTU JK TAMMEKA*

FC Flora peatreener *Martin Reim: "Karikamängud on alati pingelised ja huvitavad, kuna kõik sõltub ühest mängust ja eksimise võimalust ei ole. Me teame, mida see mäng meile tähendab ja mida see tähendab ka Tartu Tammeka võistkonnale. Tuleb kompromissitu võitlus iga palli ja situatsiooni pärast. Eks parem meeskond võidab ja pääseb Euroopa sarjadesse."

Ründav poolkaitsja *Nikolai Mašitšev: "See ei ole lihtsalt mäng, vaid väga tõsine ja otsustav mäng, kuna see on tee Euroopa prestiižikasse karikasarja, UEFA Euroopa Liigasse. Me ei tohi seda mitte mingil juhul kaotada, kuna see on meie ainuke võimalus Euroopa areenile pääseda."

JK Tammeka peatreener Marko Kristal: "See on karika poolfinaal ja ühest mängust sõltub kõik. Peame minema kontsentreeritult ja olema valmis. Hea tulemuse pealt on positiivne mängule minna ja loodame, et kõik läheb hästi."

Väravavaht Mait Toom: "Esimene mäng murul, kõike võib juhtuda."

Peakohtunik Kristo Tohver
Abikohtunikud: Andrei Karhu, Silver Kõiv
Neljas kohtunik Ainar Kuusk

Eesti 2009/2010. a. karikavõistluste 1/2-finaal 28. aprillil

kell 18.45 Maarjamäe kunstmuru (Kose tee 4, Tallinn)
TALLINNA FC LEVADIA -- KOHTLA-JÄRVE FC LOOTUS

Levadia abitreener Mati Pari: "Meistriliigas oleme FC Lootusega võõrsil kohtunud ja nad hakkasid väga südilt vastu. Peame finaali pääsemiseks kõvasti pingutama."

Mängija Maksim Paponov: "Eesmärk on kohtumine võita ja pääseda karikafinaali. Soovitud tulemuseni jõuame siis kui oma väravavõimalused ära kasutame."

Lootuse peatreener Aleksei Žukov: "Mängida poolfinaalis on suur asi! Sellised mängud jäävad meelde pikaks ajaks. Poolfinaalist saab parem olla vaid finaal!

Kohtla-Järve pallur Vitali Vaštšenko: "Levadiaga mängida on alati huvitav, seda enam karikamängus, kus kõik alati annavad endast 100%. Sellised mängud annavad hindamatu kogemuse kõikidele mängijatele. Proovime mängida väärikalt ja näidata ilusat jalgpalli."

Peakohtunik: Jaan Roos
Abikohtunikud: Ülo Kikas, Martin Lember