Tänasest saab soetada järgmise aasta jaanuaris Tallinnas toimuvatele Euroopa meistrivõistlustele terve ürituse passi, võistluste üksikpiletid tulevad müüki aga 10. oktoobrist.

Iluuisutamise Euroopa meistrivõistlused 2010 algavad 18. jaanuaril ning kestavad seitse päeva 24. jaanuarini, mille jooksul toimub üheksa võistlust.

Eestis ei ole nii kõrgetasemelist spordiüritust toimunud ligemale 30 aastat, olümpiaregati ajast aastast 1980.

"Järgmise aasta Euroopa meistrivõistlused on eriti rahvusvahelise publiku tähelepanu all, kuna loetud nädalate pärast on tulemas olümpia ja Tallinnas toimuv võistlus on viimane võimalus kvalifikatsiooniks," lausus Eesti Uisuliidu asepresident ja peakorraldaja Margus Hernits.

Tallinna on oodata 160 oma ala tippu, kelle esinemisi viiel päeval jälgib üle 100 miljoni inimese üle maailma, mida vahendab kohapeal üle 200 ajakirjaniku.

Meistrivõistlused on erakordne võimalus näha kõiki Euroopa parimaid uisutajaid ja olla tunnistajaks potentsiaalsete tulevaste olümpiavõitjate sooritustele.

Ootuste kohaselt esindavad Eestit Euroopa meistrivõistlustel naiste üksiksõidus mitmekordne Eesti meister Jelena Glebova, meeste üksiksõidus Viktor Romanenkov,  paarissõitjad Maria Sergejeva ja Ilja Glebov ning jäätantsupaar Caitlin Mallory ja Kristian Rand.

Sportlaste esinemisareeniks on Saku Suurhall, treeningud toimuvad Premia Jäähallis.

Rahvusvaheliste meediakanalite akrediteerimine algab 15. septembril.