Kvalifikatsioonisõitude ajal tuuleprobleemid purjetajaid oluliselt ei kimbutanud. Puhus üsna stabiilne, keskmise tugevusega tuul ning ilm oli valdavalt ilus. Juunikuus 470 klassi lahtistel Euroopa meistrivõistlustel 15. koha saanud Umbid (Purjespordiselts Maru) said kvalifikatsioonisõitudes kirja kohad 12,19, 5, 21, 20,17, millest madalaim kuulus vastavalt võistlusjuhendile mahaarvamisele. Sellega purjetati end hõbelaevastikku, üldkokkuvõttes asetsevad õed Umbid naiste hulgas 38. positsioonil 73 punktiga. Juhtimas on  hollandlannad Lisa Westerhof - Lobke Berkhout 10 punktiga. Neile järgnevad itaallannad Giulia Conti - Giovanna Micol 17 punktiga ning kolmandal kohal Elise Rechichi - Tessa Parkinson Austraaliast samuti 17 punktiga. Naiste paatkondi on võistlustules kokku 57.

Henri Tauts - Marko Pomerants on meeste arvestuses 70. positsioonil, jäädes sellega pronkslaevastikku. Tauts-Pomerantsi (Rein Ottosoni Purjespordikool) arvel on pärast kvalifikatsioonisõite kohad 15, 21, 30, 20, 27,19, millest madalaim läks mahaarvamisele. See asetab nad pronkslaevastikku, üldkokkuvõttes on eestlased 70. kohal 102 punktiga. Liidripositsioonil on hollandlased Sven ja Calle Coster 8 punktiga. Teisel kohal paiknevad Matthias Schmid - Florian Reichstaedter Austriast 11 punktiga ning kolmandal horvaadid Šime Fantela - Igor Marenic 13 punktiga. Mehi on võistlemas 95 paatkonda.

23.-29. augustini toimuval 470 klassi MM-il on seni peetud 6 kvalifikatsioonisõitu, millele edasi järgneb finaalseeria ning viimasel päeval toimuvad medalisõidud, kuhu pääsevad eelmiste päevade võistlussõitude tulemuste põhjal selgunud parimad 10 paatkonda nii meeste kui naiste arvestuses.