Võistluste korralduskomitee esimehe Katrin Heinla sõnul osaleb tänavustel meistrivõistlustel rekordarv mängijaid, kellest kolm neljandikku on pärit välisriikidest.

"Palju mängijaid on oma riigi meistrid või kuuluvad maailma golfiamatööride edetabelisse. Võistluste favoriit on ülitugeva +4 handicapi ehk mängijatasemega soomlane Toni Hakula," ütles Heinla.

Tänavustel meistrivõistlustel osalevad nii mullune võitja Claas-Eric Borges Saksamaalt kui ka 2007. aasta võitja Roger Roper Inglismaalt, kes on korduvalt kuulunud Inglismaaa rahvuskoondisesse ning võitnud hulgaliselt rahvusvahelisi võistlusi.

Heinla sõnul konkureerivad turniiril kõrgeimate kohtade nimel ka meie enda koondislased Egert Põldma, Torel Neider, Mark Suursalu ning naistest Lil Kuuli, Mari Hütsi ja Annika Meos.

Eesti 6. lahtistel meistrivõistlustel golfis on suurima delegatsiooni, 33 mängijaga väljas Eesti võistlejad.

Soomlased on esindatud 26 mängijaga, venelased 23 ning itaallased ja lätlased 12 mängijaga. Esmakordselt osalevad mängijad Portugalist ning USA-st.

Estonian Amateur Open 2009 by KPMG võistlejad selgitati välja kuus kuud kestnud tugevamate mängijate akrediteerimise ning eelturniiri käigus.

Estonian Amateur Open on ainus golfiturniir Eestis, mis kuulub World Amateur Golf Ranking turniiride nimekirja, kus võistlejad saavad maailma edetabeli punkte.