Brawn GP, Williamsi ja Toyota poolt kasutatav difuusorilahendus on hetkel vormel 1 maailmas väga aktuaalne teema ning reeglites selguse saamiseks on suisa kohtusse pöördutud, vahendab sponest.ee

Alles 14. aprillil peaks selgus majja tulema. Austraalia GP-l oli Brawnide kiirus nii hea, et suudeti kvalifikatsioonis ja sõidus kaks parimat kohta võtta.

„Nad (Brawn) on teistest kõrgemal tasemel," lausus Alonso. „Nad teevad meie ümber ringe, sest nende mängutase on kõrgem. Kui kohus ei tee 14. aprillil midagi, siis võib eeldada, et nad võidavad kõik 17 võistlust."

Apellatsiooni esitasid Red Bull, Ferrari ja Renault, kuid McLareni Mercedese puhul on asi veel lahtine. Mercedes-Benzi spordidirektor Norbert Haug ütles, et eelkõige keskendutakse oma vormeli kiiruse parandamisele, kuid ei võeta ametlikku seisukohta difuusorite osas.

„Nõustume täielikult protesteerivate meeskondade seisukohaga, et reegleid tõlgendati valesti," lausus Haug.

Endise kolmekordse vormel 1 maailmameistri Niki Lauda sõnul on lollus näha Brawni kiirust ainult difuusoris.

„Selle puhul on palju täpsust, leidlikkust ja detailseid lahendusi, mis teevad auto väga tugevaks," lausus Lauda. „Öelda, et ainult difuusoris peitub kogu saladus, on täielik jama. See on odav vabandus. Fakt on see, et Ross Brawn tegi lihtsalt parima töö."