“Kortšnoid võib kindlasti pidada 20. sajandi malelegendiks” ütles turniiri idee autor Urmas Randma ning lisas “Kortšnoi oli pretendent male maailmameistri tiitlile aastatel 1962-1987 ning samuti peetakse teda üheks kõigi aegade parimaks turniirimaletajaks.”

Viktor Kortšnoi tuli neli korda NSV Liidu tšempioniks. Emigreerunud 1976. aastal läände, mängis ta 1978.a. erakordset rahvusvahelist tähelepanu pälvinud MM-matši Anatoili Karpoviga.

28.-30. novembrini 2008.a. Pühajärve Puhkekeskuses toimuval traditsioonilisel Pühajärve kiirmaleturniiril osalevad kõrvuti suurmeistritega malefanaatikutest kultuuri- ja spordi-tegelased, ajakirjanikud, ärimehed.

Maletajad on jaotatud tugevusgruppidesse, mis määrab mõtlemisaja pikkuse (näiteks 1 grupi ja 5 grupi suhe on 2:18). Süsteem kus suurmeistril on 2 minutit mõtlemisaega malefanaatiku 18 minuti vastu muudab partiid väga pingeliseks ja üllatusterohkeks.

Osalejate hulgas on äsja Dresdenist maleolümpiaadilt naasnud Eesti suurmeistrid Kaido Külaots, Riho Liiva ja Olav Sepp.

Peakorraldaja Stamina Spordiklubi juhatuse liige Urmas Randma lisas turniiri rahvusvahelist taset kommenteerides, et lisaks Kortšoile osalevad Pühajärvel ka Leedu suurmeister Vidmantas Malisauskas, Soome suurmeister Jouni Yrjöla, Hollandit esindav suurmeister Gennadi Sosonko ja Läti rahvusvaheline meister Vadims Daskevics.

Kultuuritegelasi esindab kirjanik Ülo Tuulik. Meediategelasi esindavad Igor Rõtov Äripäevast, Priit Leito Eesti Ekspressist ja meediakonsultant, olümpiavõitja Gerd Kanteri tiimi juht Raul Rebane. Ärimaailma esindajatest väärib kindlasti märkimist investeerimispankur Olev Schults, kes on tulnud males amatööride maailmameistriks.