Probleemid algasid pärast seda, kui Läti politsei väljakule jooksnud eestlased jõuga maha murdis ning leedulased seepeale rahulolematust väljendasid, kirjutab soccernet.ee. Peagi läks nende fännisektoris turvatöötajatega rüseluseks ning lõpuks loobiti politseinikke lahtirebitud istmetega.

Vilniuse Žalgirist toetava Leedu suurima ja vanima ultragrupi Pietu IV (Lõuna IV) üks juhte ütles jalgpalliportaalile futbolas.lt, et ta on toimunus pettunud.

“Keegi viskas tooli, ilmselt mõni purjus toetaja tagumistest ridadest, aga politsei tuli seejärel otsejoones ette peamiste fännide juurde. Loomulikult võitlesime me vastu ning sellele järgnes kaos,” rääkis ta. “Ma lõhkusin selles tõuklemises isegi kogemata mõned istmed, kui nende peale kukkusin.”

Futbolas.lt jalgpalliajakirjanik Vaidotas Januska ütles Soccernet.ee-le, et intsidendid ultratega on Leedus piisavalt tavaliseks muutunud, mistõttu laupäeval toimunu meedias väga suurt tähelepanu ei äratanudki: “See oli küll uudistes, aga mitte väga palju.”

Tema sõnul on Leedus ühtekokku kuus suuremat ultragruppi, mis on koondunud erinevate kõrgliigaklubide ümber. Siiski ei nähta nendes suuremat probleemi ning sealne jalgpalliliit aktsepteerib nende tegevust.