Nädal tagasi esimest korda seljaoperatsioonil käinud Kerde avaldas kesknädalal koju jõudes lootust, et saab hoolealuste heitlusele Kalev/Cramoga vähemalt vaatajana kaasa elada, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuid laupäeval haiglasse süstima sõites tundis 54-aastane juhendaja jälle valu ja mõni tund hiljem lamas ta kuue päeva jooksul teist korda operatsioonilaual.

“Kuulsin Indrekult, et meeskond mängis hästi ja võitles nagu vaja,” lausus pärast Rocki 81:76 võiduga lõppenud kohtumist peatreeneri kohuseid täitnud Indrek Visnapuuga telefonitsi vestelnud Kerde. “Nii peabki!”

Teini jalg paraneb

Reedel Küprosel FIBA EuroCupi finaalturniiri alustaval Rockil polnud hõlbus nädal. Möödunud teisipäeval vigastas treeningul taas vasaku jala hüppeliigest Tanel Tein, kes veel eile ei saanud täisjõuga joosta ja vaatas mängu vahetusmeeste pingil.

Kapten Gert Kullamäe jättis küünarliigesevigastuse tõttu samuti mõne treeningu vahele. Achilleuse kõõluse valu tundnud Vallo Allingu ei saanud ka täispingega harjutada.

Hoolimata kahe tähtsa meeskonnaliikme puudumisest ja tagasilöökidest surusid tartlased kalevlasi himukalt ega lasknud külalistel kordagi valitseda.

“Oleme üks suur pere ja rasketel hetkedel — olgem ausad, praegu on rasked hetked — võttis kogu meeskond end rohkem kokku,” lausus Kullamäe. “Meil on ju veel kaks treenerit, kes töötasid hästi. Visnapuu tegi heitlustes peamise rivaaliga hiilgava debüüdi peatreenerina. Indrek on enesekindel, tahab ennast kehtestada ja meeskond kuulab teda.”

Teini puudumisel saatis 32-aastane Visnapuu algviisikus väljakule Silver Leppiku, kes tegi hooaja parima etteaste.

“Silver täitis oma ülesandeid hästi,” kiitis Visnapuu 11 punkti kogunud ja kolm vaheltlõiget teinud Leppikut.

Leegionärid hoos

Valdavalt jäi Kalev hätta 23 punkti ja 10 korvisöötu panustanud Giorgi Tsintsadze ning 18 punkti ja 11 lauapalli kogunud Brian Cusworthi katmisega.

“Giorgi tegi meile avapoolajal palju pahandust, aga teisel lasime tal visata vaid neli punkti,” osutas Kalevi peatreener Veselin Matic. “Cusworth ületas meie eesliinimehi kindlalt. Travis Reed pole veel valmis võitlema kaitses nii, nagu vajame.”

Rocki eduseisul 79:76 saatis Mateo Kedzo teele kolmepunktiviske, kuid see ei tabanud. Poolajaks juhtisid tartlased 44:34, kuid teisel poolajal pääses Kalev 11:0 spurdiga juhtima 53:49. Viigistamisel ja uuesti lahtirebimisel aitasid Rocki palju ka lühikese ajaga seitse punkti visanud Kestutis Šeštokas ning Leppiku ja Kullamäe kolmepunktivisked.

Rock lõpetas põhiturniiri 33 võidu ja kolme kaotusega ning tagas endale play-off’i lõpuni koduväljakueelise. Veel Piritaga kohtuv Kalev/Cramo võib samuti koguda 33 võitu, kuid Rocki jäi omavahelistes heitlustes peale 3:1.

“Saku suurhall pole niikuinii meie igapäevane treeningusaal, sest harjutame Kalevi spordihallis, mis sarnaneb ülikooli saaliga rohkem,” jättis Matic põhiturniiri esikoha Rockile loovutamise tähtsustamata.

Viimase kaheksanda meeskonnana kindlustas pääsu play-off’i Kraft Mööbel/Kohila, alistades Triobet Dalkia 69:56. Rakvere Tarvas langes üheksandaks.