Neljapäeval, 6.detsembril kell 18.30 peetakse Tartus A Le Coqi spordihallis kauaoodatud kohtumine vanade rivaalide, kohaliku Pere Leiva ning Tallinna Selveri vahel.

Tartlaste libero Rait Rikberg usub, et nende koduse peakonkurendi Selveri mängus võib olla tunda jõulueelset motivatsioonikriisi. “Nad on mõtetega juba Eurosarjas, koduliiga ehk ei paku neile nii palju pinget,” usub Rikberg ja lisab, et nende meeskonnas on palju mehi, kes soovivad Selveri peatreenerile Avo Keelele tõestada oma head taset.

Oli ju Keel kuni eelmise kuu lõpuni ka koondise peatreener, kes ei kutsunud sinimustvalge lipu alla ühtegi Taaralinna võrkpallurit. “Minul on küll selline meeletu tahe näidata, et Keel eksis, ja usun, et samaoodi mõtleb ka Ragnar Pähn,” teab Rikberg ja lisab, et ka soomlane Toni Kankaanpää soovib kangesti oma mullust koduklubi Selverit kangesti võita.

Laupäeval, 8.detsembril kell 17.00 võtavad Pärnu Rabahallis mõõtu kohalik Võrkpalliklubi ning Rakvere Aeroc. Pärnakate peatreeneri Andrei Ojametsa sõnutsi ei alahinda nad mingil juhul virulaste oskusi. “Rakvere käest on mitmed meeskonnad saanud kõrvetada.”

Ojametsa sõnutsi annab meeskonnas tunda kahe nädalane võistluspaus. “Eesti koondise au kaitsnud Argo Meresaar ning Meris Merisaar on olnud kuidagi väsinud, teised meie mängijad on märksa värskemad,” sõnab Ojamets, lisades, et viimastel päevadel on 38-kraadise palavikuga kimpus olnud esimese tempo ründaja Romet Priimägi.

Laupäeval kell 17.00 testib Võru spordihallis Tallinna Selveri vormi kohalik meeskond. Pühapäeval on Schenker-liigas kaks mängu. Kell 15 ristavad Tallinnas Kalevi spordihallis sarved Sylvester ning Selver ja kell 17 mängib Tartu Pere Leib kodus Pärnu VK-ga.

“Tartul on väga hea serv. Kankaanpää ning Oliver Venno juhivad servistatistikat,” teab pärnakate juhendaja Andrei Ojamets. “Tartlaste sidemängija Petteri Laurila juhib väga hästi mängu, eriti hea klapp on tal kaasmaalase Toni Kankaanpääga.”

Tartlaste libero Rait Rikbergi sõnul ootavad nemad pärnakate üle kindlat võitu. “Meid aitavad koduseinad, publikut peaks kõvasti saali tulema,” ütleb Rikberg.